N.A. | 13. 5. 2020, 19:17

Krizna pomoč nižjeuvrščenim igralcem? Teniški kolegi podprli Đokovićevo zamisel

Printscreen/Twitter

Mladi italijanski tenisač Matteo Berrettini je podprl predlog Novaka Đokovića, ki se zavzema za pomoč slabše uvrščenim igralcem na lestvici ATP, saj je prav njih prekinitev sezone zaradi pandemije koronavirusa najbolj prizadela.

Prvi tenisač sveta je pred kratkim predlagal, da bi najboljših 100 igralcev ATP-lestvice prispevalo denar, s katerim bi se pomagalo tistim, ki so zaradi prekinitve sezone občutili največ posledic.

"Projekt je dober. Prekinitev traja že dva meseca in slabše postavljenim igralcem je zelo težko, saj si ne morejo privoščiti daljšega obdobja brez prihodkov. Številni potrebujejo pomoč. Sam bi vseeno raje pomagal bolnišnicam in družinam, ki so prav tako v težkem položaju," razmišlja Berrettini, sicer osmi igralec sveta, ki dodaja:

"Vsekakor pa je to pozitivna ideja za tenis, saj dokazuje, da skrbimo drug za drugega in da smo kolegialni."

Novakovi ideji je najglasneje nasprotoval tretji lopar sveta, Dominic Thiem, kritizirali pa so jo tudi Guido Pella, Mihail Južni in Lleyton Hewitt.

Naj vas spomnimo, da je teniška sezona prekinjena do 13. julija, posamezni igralci pa so že začeli trenirati. Več novic, povezanih s športom, poiščite na Sportklub.si. 

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec