3. 5. 2020, 11:34 | Vir: STA

Las Vegas NBA ponudil rešitev, da bi sezono košarkarskega prvenstva pripeljali do konca

profimedia

Veriga igralnic in hotelov MGM je severnoameriški košarkarski ligi NBA ponudila načrt za končanje letošnje sezone, ki je bila 11. marca prekinjena zaradi prve potrjene okužbe z novim koronavirusom med igralci, poroča francoska tiskovna agencija AFP.
 

AFP navaja New York Times, ki je zapisal, da je MGM pripravljen igralce, njihove družine in vso potrebno osebje sprejeti v 13 hotelov, ki bi bili ustrezno izolirani in delovali pod priporočili vodilnih zdravstvenih strokovnjakov v državi.

MGM bi ob tem 24 kongresnih centrov spremenil v priložnostne košarkarske dvorane. Po poročanju ESPN liga NBA že razmišlja o podobnem scenariju in posebni karanteni v Orlandu na Floridi, kjer bi bili igralci nastanjeni v hotelih Disney Worlda.

Vseh 30 klubov si po poročanju ameriških medijev želi končati redni del sezone, medtem ko vodstvo lige razmišlja tudi o tem, da bi nadaljevanje tekmovalnega obdobja začeli s končnico, v katero se uvrsti najboljših osem moštev iz obeh konferenc. Med njimi so trenutno vsi klubi, kjer si kruh služijo slovenski košarkarji.

Dallas Mavericks, kjer igra Luka Dončić, so zasedali sedmo mesto na zahodu, Miami Heat, kjer v zadnjem letu svoje pogodbe igra Goran Dragić, so četrti na vzhodu. Vlatko Čančar pa z Denver Nuggets zaseda tretje mesto v zahodni konferenci.

Od petka, 8. maja, bodo sicer dvorane, ki so v zveznih državah, kjer to omogočajo lokalni odloki, odprle svoja vrata za individualne treninge. Na treningih bodo lahko hkrati prisotni le štirje košarkarji, še poroča AFP.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ