21. 7. 2020, 11:00 | Vir: STA

LeBron James je v času osamitve zaradi koronavirusa najbolj pogrešal svojo mamo

Profimedia

Superzvezdnik severnoameriške košarke LeBron James je priznal, da je v času osamitve zaradi novega koronavirusa najbolj pogrešal svojo mamo. Kot je poročal portal Sports Illustrated, je čas osamitve preživljal skupaj z ženo in tremi otroki v Los Angelesu. A več kot tri mesece ni mogel obiskati svoje mame, ki živi v Akronu v Ohiu.

"Prvič v življenju tako dolgo nisem videl mame. Mamo sem vse od februarskih tekem All-Star videl le tri tedne, preden smo se morali košarkarji vrniti v mesta, kjer živimo in delamo, in se začeti pripravljati na nadaljevanje sezone. To je bilo zame res ekstremno," je dejal trikratni šampion lige NBA s Cleveland Cavaliers (2012, 2013, 2016) med ponedeljkovo videokonferenco z izbranimi severnoameriškimi mediji.

Štirikratni lastnik naslova najkoristnejšega igralca (MVP) lige NBA (2009, 2010, 2012, 2013) je edini otrok Glorie Marie James, ki je Jamesa rodila, ko je bila še najstnica, in ga nato vzgajala kot mati samohranilka.

Jamesova mati živi v Akronu v zvezni državi Ohio in ji ni bilo niti slučajno do tega, da bi se z letalom odpravila k sinu v Los Angeles.

James in njegova mama sta si zelo blizu. Vsakič, ko beseda nanese na njegovo otroštvo, zvezdnik moštva Los Angeles Lakers ne pozabi omeniti, kako občuduje svojo mamo in spoštuje njeno moč in psihično vzdržljivost, da sta se lahko prebila iz dneva v dan, tudi takrat, ko je bilo denarja malo in nista imela niti za hrano in sta se morala kar dvanajstkrat preseliti v času njegovega zgodnjega otroštva med petim in osmim letom.

"Očitno poznate mojo zgodbo, saj sem bil edinec, ki prihaja iz enostarševskega gospodinjstva, moja mati me je imela, ko je bila stara 16 let," je dejal James: "Da sem tako dolgo odsoten od nje ... ona pa je vztrajala: 'Ne zapuščam Akrona. Ne grem v letalo. Ni govora'."

James je nedavno omenil, da je prav njegova mama zaslužna, da ga je navdihnila za ustanovitev šole I Promise (Obljubim) v Akronu za pomoč mladim iz socialno ogroženih družin k premagovanju družbenih omejitev.

"Brez moje matere in načina, kako me je vzgajala, ne bi bilo te šole," je v videu, ki ga je aprila objavila šola I Promise, dejal James. "Brez Glorie James ne obstaja IPS. Dala mi je orodja. Napisala mi je načrt. Dala mi je življenjske spretnosti, tako da sem se vrnil k vsemu tistemu, česar me je naučila mama."

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ