28. 8. 2020, 07:35 | Vir: STA

LeBron James pravi, da so temnopolti v ZDA prestrašeni

profimedia
LeBron James pravi, da so temnopolti v ZDA prestrašeni (foto: profimedia)

Predsednik ZDA Donald Trump je novinarjem v Beli hiši v Washinhtonu dejal, da severnoameriška košarkarska liga NBA "igra politiko", ko je odvrnil na vprašanje o njegovem pogledu na proteste proti rasnemu razlikovanju in policijskem nasilju nad temnopoltimi, poročajo mediji po ZDA in svetu.

"Ne vem veliko o protestu v NBA, vem pa, da so njihovi ratingi zelo nizki in da so ljudje že malo siti NBA," je dejal ob robu zadnjega dneva republikanske konvencije.

"Postajajo neke vrste politična organizacija in to ni dobra stvar," je dodal po poročanju francoske tiskovne agencije AFP.

Nove proteste po ZDA so začeli igralci Milwaukee Bucks, zaradi rasne neenakosti in po policijskemu nasilju nad temnopoltimi niso odigrali tekme proti Orlando Magicu. Policija je namreč pred tem temnopoltega Američana Jacoba Blaka sedemkrat ustrelila v hrbet, posledično je ostal hrom.

Nov tragični dogodek, podobni so pred časom že sprožali proteste, se je zgodil v državi Wisconsin, od koder prihaja Milwaukee.

Kasneje so v ligi NBA odpovedali tudi preostali tekmi končnice tega večera, tekmovanje je bilo začasno ustavljeno, košarkarjem pa so z bojkoti sledili tudi drugi športi po ZDA.

Igralci naj bi bili za nadaljevanje

Košarkarji naj bi bili za nadaljevanje sezone severnoameriške košarkarske lige NBA, je iz dobro obveščenih krogov izvedel novinar ESPN Adrian Wojnarowski, kar je objavila tudi uradna spletna stran lige.

Tekme letošnje končnice naj bi se tako verjetno nadaljevala že v noči na soboto.

Luka Dončić s soigralci v noči s četrtka na petek ni stopil na parket. Odpovedana je bila namreč tudi  tudi šesta tekma v dvoboju med moštvoma Dallas Mavericks in Los Angeles Clippers. Tekma naj bi bila po novem v soboto, 29. avgusta. 

LeBron James je javno povedal, da so temnopoldi v ZDA prestrašeni. Opozarja, da se belci ne zavedajo, kako grozno se počutijo tako moški kot ženske in otroci, ki si ne upajo iz hiše.  

 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.