10. 4. 2020, 06:30 | Vir: STA

LeBron James si je premislil in bi košarkarsko prvenstvo končal s tekmami brez gledalcev

profimedia

Zvezdnik severnoameriške košarkarske lige NBA LeBron James je zdaj naklonjen tudi tekmam zaključka lige brez gledalcev, čemur je nasprotoval še pred nekaj tedni, pred hudim izbruhom pandemije novega korovavirusa v ZDA. Omenil je tudi možnost, da bi se zaključek sezone v NBA igral s turnirskim sistemom v enem mestu, denimo v Las Vegasu.

"Če obstaja možnost izoliranega okolja, pa lahko je to tudi v Las Vegasu ali pa kje drugje, ki lahko nudi dovolj namestitev in dovolj varnosti, ne le na igrišču, ampak tudi izven njega, potem je o tem treba razpravljati," je dejal James v video pogovoru z novinarji, ki poročajo s tekem njegove ekipe Los Angeles Lakers. Objavila ga je tudi spletna stran NBA.

Najmočnejša košarkarska liga na svetu je prekinila tekmovanje 11. marca, potem ko je bil pozitiven na novi koronavirus Utahov Rudy Gobert. Po navedbah ameriških medijev tudi vodstvo lige NBA razmišlja o možnosti, da bi odigrali zaključni turnir v Las Vegasu. Kot eno izmed opcij za dokončanje sezone naj bi videli tudi v karanteni za ekipe na eni lokaciji in igranje pred praznimi tribunami.

Redna sezona lige NBA bi se morala sicer končati 15. aprila, nakar bi se morala začeti končnica, v katero bi se skoraj zanesljivo uvrstili ekipi slovenskih zvezdnikov Miami Heat Gorana Dragića in Dallas Mavericks Luke Dončića ter tudi matična ekipa Vlatka čančarja Denver Nuggets.

Ekipa Los Angeles Lakers je pred prekinitvijo vodila na zahodnem delu lige, pred njo je bilo skupno na lestvici le vodilno moštvo vzhodnega dela Milwaukee Bucks. V vzhodni konferenci je bil Mami četrti, Dallas v zahodni sedmi, Denver pa tretji.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.