28. 1. 2020, 09:27 | Vir: STA

LeBron James z ganljivim zapisom na Instagramu o smrti Bryanta

profimedia
LeBron James z ganljivim zapisom na Instagramu o smrti Bryanta (foto: profimedia)

Prvi zvezdnik ameriške košarke LeBron James, ki to sezono nosi dres Los Angeles Lakers, je z ganljivimi besedami na Instagramu prekinil tišino po tragični smrti rojaka Kobeja Bryanta, enega najboljših košarkarjev vseh časov. James se je v torek s čustvenim zapisom poklonil Bryantu in se zavezal, da bo nadaljeval njegovo zapuščino.

"Nisem pripravljen, ampak vseeno ...," se je začel zapis. "Tu sedim in skušam nekaj napisati v tvoj spomin, pa me vsakič, ko začnem, premaga jok in potem le sedim, razmišljam o tebi, nečakinji Gigi in najini prijateljski, bratski vezi, ki sva jo imela! Še ravnokar sem slišal tvoj glas v nedeljo, pred odhodom iz Philadelphie nazaj v LA. Nikoli ne bi niti za hip v milijonih let pomislil, da je bil to zadnji pogovor, ki ga bova imela."

Bryant je poklical Jamesa po sobotni tekmi v Philadelphii, da mu je čestital, ko ga je prehitel na lestvici najboljših strelcev lige na tretjem mestu.

James je dan pred tragično helikoptersko nesrečo, v kateri je poleg 41-letnega Bryanta in njegove 13-letne hčere Gigi umrlo še sedem ljudi, na večni lestvici prehitel Bryanta, ki je v karieri dosegel 33.643 točk, tudi zadnji Bryantov tvit je bila čestitka Jamesu za ta dosežek.

Med intervjujem po sobotni tekmi je James na dolgo govoril o tem, kakšen idol je bil zanj Bryant med odraščanjem.

Med drugim je povedal zgodbo iz srednje šole, kako mu je Bryant podaril športne copate, ki jih je nosil na tekmi zvezd All-Star v Philadelphii. Bryant je imel številko 48,5, James pa je eno številko čevljev večjo nogo, a se je vseeno nekako stlačil v številko premajhne Bryantove superge in jih ponosno nosil na svoji tekmi.

Jamesa je navdihnila Bryantova pot do vstopa v ligo NBA že kot najstnika neposredno iz srednje šole.

"Zlomljeno srce imam, popolnoma sem poklapan, moj brat!!" je še zapisal James na Instagramu in se zavezal, da bo nadaljeval Bryantovo zapuščino.

"Rad te imam, veliki brat. Moje srce gre Vanessi in otrokom. Obljubim ti, da bom nadaljeval tvojo zapuščino! Vsem nam toliko pomeniš, še zlasti celotni družini Lakers in moja odgovornost je, da si to ... naložim na hrbet in nadaljujem!! Daj mi moč z nebes nad nami in pazi name. Imam ZDA tu. Še toliko stvari je, ki bi jih rad povedal, a trenutno ne morem, ker še ne morem tega zares doumeti. Dokler se ne srečava spet, moj brat!!" je zapisal James s ključnikoma #Mamba4Life in #Gigi4Life.

Vest o smrti pretresla cel svet

Smrt enega najboljših košarkarjev vseh časov Kobeja Bryanta je v nedeljo zvečer pretresla ves svet. Žalost ob izgubi je presegla samo športni okvir. Bryant je vseh dvajset let kariere v ligi NBA je igral za moštvo Los Angeles Lakers, s katerim je petkrat postal tudi prvak (2000, 2001, 2002, 2009, 2010), dvakrat je z reprezentanco ZDA osvojil tudi naslov olimpijskega prvaka.

Enkrat je bil izbran za najboljšega igralca lige NBA (2008), dvakrat pa je bil tudi prvi strelec lige. Kar osemnajstkrat je nastopil na tekmi zvezd All-Star. Košarkarsko kariero je končal leta 2016.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.