5. 9. 2021, 09:25

Legendarni Ćiro brutalno odkrito: “Huda bolezen se je vrnila, na žalost moram reči tisto katoliško - zbogom!”

Profimedia
Legendarni Ćiro brutalno odkrito: “Huda bolezen se je vrnila, na žalost moram reči tisto katoliško - zbogom!” (foto: Profimedia)

Nekdanji legendarni hrvaški nogometni selektor je v ekskluzivnem intervjuju za Sportklub komentiral prihajajočo torkovo tekmo med Hrvaško in Slovenijo v Splitu, ob tem pa razkril žalostno novico, da se je težka bolezen vrnila.

“Dragi prijatelji, Slovenci. Naša ljubezen je brezmejna. Radi me imate in jaz imam rad vas, ampak moram vam sporočiti žalostno vest. Sem zelo, zelo bolan,” je povedal legendarni hrvaški trener, ki je spet zbolel za rakom.

Hudo bolezen je Ćiro premagal že dvakrat. "Trenerju vseh trenerjev", ki je v javnosti znan po tem, da v izjavah ne olepšuje dogodkov in govori brez dlake na jeziku, so leta 2004 so v avstrijskem Innsbrucku odstranili raka na prostati, nakar se je hitro vrnil v svet nogometa, takrat je prevzel nogometni klub Varaždin. 

Leta 2011 pri 76 leti so mu zdravniki odkrili raka na koži, operacijo v predelu hrbta pa opravili v Zagrebu. Takrat je za hrvaški spletni portal 24sata dejal:

"Težko mi je govoriti o tem. Verjemite mi, res mi je zelo težko, saj sprva novice nisem mogel zaupati niti svoji družini. Po glavi se mi podijo različne misli, toda niti v enem trenutku nisem izgubil vero v svojo ozdravitev. Vem, da bom v rokah odlične zdravnice, zato sem prepričan, da bom dobil to bitko. Enega raka sem že premagal, sedaj me čaka nov boj. Seveda se bojim, a kaj naj naredim? Srečo imam, da so ga odkrili zelo zgodaj, zato bo, vsaj tako upam, vse v redu,« je še dejal.

Kot kaže se bo Ćiro moral še tretjič spopasti s to zahrbno boleznijo, a kot pišejo na Sportklubu, legendarni trener zdaj na žalost zveni precej manj energično in optimistično. Na vprašanje, kaj danes počne in kako se počuti, je bil zelo iskren in čustven:

“Moji dragi Slovenci. Naša ljubezen je brezmejna. Radi me imate in jaz imam rad vas, ampak moram vam sporočiti žalostno vest. Sem zelo, zelo bolan. Pa tudi star sem, imam 86 let.

Če me kmalu ne bo, in verjetno me ne bo, bi to priložnost rad izkoristil, da izkažem ljubezen in pozdravim vse moje prijatelje v Sloveniji.  Sporočam jim, da so lahko ponosni na to, da so Slovenci. Dosegli ste nivo civilizacije, po katerem hrepenimo mi, Hrvati.

Na žalost moram reči tisto katoliško – zbogom. Zbogom, Slovenci moji dragi. Žal mi je. Zelo sem pesimističen.”

Blažević, ki je februarja dopolnil 86 let, je v več kot štiri desetletja dolgi trenerski karieri vodil veliko število klubov, bil pa je tudi selektor Švice, Hrvaške, Irana in BiH. Njegova največja uspeha sta naslov jugoslovanskega prvaka leta 1982 z Dinamom ter tretje mesto na mundialu leta 1998 s Hrvaško. Nazadnje je bil pred sedmimi leti na klopi Zadra. Rojen je bil v Travniku v BiH. Ima tudi švicarsko državljanstvo.

Celoten intervju si lahko preberete na Sportklubu. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.