15. 9. 2020, 09:55 | Vir: STA

Lionel Messi kot četrti športnik v klub milijarderjev

Shutterstock
Lionel Messi kot četrti športnik v klub milijarderjev (foto: Shutterstock)

Prvi zvezdnik svetovnega nogometa in španske Barcelone Lionel Messi je po poročanju ameriške finančne revije Forbes vstopil v zelo zaprt klub športnih milijarderjev. Argentinec je kot četrti športnik v karieri zaslužil več kot milijardo dolarjev (840 milijonov evrov).

Messi bo leta 2020 najbolje plačani nogometaš na planetu s 126 milijoni dolarjev, od tega je 92 milijonov plače za sezono 2020/21 ter 34 milijonov s partnerskih in drugih sponzorskih pogodb, je v ponedeljek zvečer izračunal Forbes.

Na nogometni lestvici za leto 2020 je Messi s prvega mesta izrinil Cristiana Ronalda (117 milijonov dolarjev/od tega 70 milijonov plače), brazilski napadalec PSG Neymar pa je tretji (96 milijonov dolarjev/78).

Messi, šestkratni dobitnik zlate žoge za najboljšega nogometaša, ki je avgusta v znak nestrinjanja z delovanjem klubskega vodstva v zadnjih sezonah želel zapustiti Barcelono, preden je kapituliral, je obenem postal šele četrti športnik v zgodovini, ki je v karieri dosegel astronomsko vsoto milijarde dolarjev.

Pred njim so se v klub športnih milijarderjev vpisali golfist Tiger Woods, nekdanji boksar Floyd Mayweather ter nogometaš Cristiano Ronaldo.

V tem "klubu milijarderjev" je sicer tudi košarkarska legenda Michael Jordan, ki pa je to postal šele po koncu kariere, zahvaljujoč mega-pogodbi s proizvajalcem športne opreme Nike in nakupu ekipe NBA Charlotte Hornets.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.