27. 5. 2022, 21:37 | Vir: STA

Liverpool bo finalno tekmo posvetil Ukrajini

Profimedia

Klopp je na novinarski konferenci spet pokazal svojo človeško toplo plat, ki sovpada z naslovom himne njegovega kluba "Nikoli ne boš hodil sam" (v originalu "You'll never walk alone").

Na novinarski konferenci pred sobotnim finalom lige prvakov je trener Liverpoola Jürgen Klopp na vprašanje, kaj meni o trenutnih razmerah med Rusijo in Ukrajino, dejal, da "tega finala ne igramo le zase, temveč tudi za Ukrajino". In še dodal: "Prepričan sem, da ga bodo gledali tudi oni in to tekmo bomo nedvomno igrali za njih".

Uefa je tekmovanje v St. Peterburgu odpovedala zaradi ruske invazije na Ukrajino. Stade de France v Parizu so izbrali kot nadomestno prizorišče. "To, da se tekma vseeno odigra, ampak ne v St. Peterburgu, je prav takšno sporočilo, kot ga moramo poslati Rusiji," je povedal nemški trener in še dodal:

"Življenje gre naprej, tudi če ga poskušajo uničiti."

Potem je pospremil še odločitev, da so zelenico za odločilno tekmo pripeljali iz Španije le nekaj dni pred tekmo: "Če je igrišče novo, je to ponavadi dobra novica. Ampak igrišče je novo od včeraj, to vsekakor ni tako dobra novica."

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.