22. 4. 2024, 07:08 | Vir: STA

Ni se jim izšlo: Dallas izgubil na prvi tekmi končnice proti LA Clippers

Profimedia

Slovenski as Luka Dončić je na tekmi dosegel 33 točk, vendar ni bilo dovolj za zmago. 

Košarkarji Dallas Mavericks so slabo začeli končnico severnoameriške lige NBA. Na prvi tekmi konferenčnega četrtfinala na zahodu so v Los Angelesu izgubili proti Clippers s 97:109. Slovenski as Luka Dončić je po slabšem začetku na koncu dosegel 33 točk, 13 skokov in šest podaj.

Dallas na prvi tekmi kljub odsotnosti prvega zvezdnika tekmecev Kawhija Leonarda (otečeno koleno) ni imel pravega odgovora na obeh straneh igrišča. V prvi četrtini jim je ogromno preglavic povzročal Hrvat Ivica Zubac pod obema košema, nato pa se je razigral še James Harden, ki je zgolj v prvem polčasu dosegel 20 od svojih skupno 28 točk.

Košarkarji iz Teksasa so ob čvrsti obrambi domačih precej grešili, tudi Dončić pa v prvem delu ni ujel pravega občutka pri metu iz igre. Po polčasu so posledično Clippers vodili kar za 26 točk. Drugi del sprva ni prinesel sprememb. Razlika je ves čas ostajala nad 20 točk, sredi tretje četrtine pa je narasla celo na 29 točk. Dobrih osem minut do konca dvoboja je Dallasu le uspela manjša serija, s katero je zaostanek zmanjšal na 15 točk.

A to je bil to le začasni preblisk. V nadaljevanju so Clippers na krilih nekaj zaporednih zadetih metov Paula Georgea (22 točk) mirno krmarili do zmage, piko na i pa je s trojko za 105:88 postavil Harden.

Razočaran slovenski as

Dončić je v 42:24 minute na parketu dosegel 33 točk ob 13 skokih in šestih podajah. Imel je štiri izgubljene in eno ukradeno žogo, iz igre pa je zadel 11 od 26 metov, od tega štiri od 12 za tri točke. Vmes je sicer imel precej slabši met. Kyrie Irving je dodal 31 točk (10:18 iz igre), medtem ko je ostalih osem košarkarjev Dallasa skupaj doseglo le 33 točk.

Profimedia

"V drugem polčasu smo bili bolj fizični v obrambi. Tako bi morali igrati vso tekmo in iz tega moramo izhajati. Oni so igrali zelo dobro v obrambi in na to se moramo v nadaljevanju serije prilagoditi," je po tekmi na novinarski konferenci dejal Dončić.

"Že res, da smo se pripravljali na to, da bo igral Kawhi Leonard, a to ne bi smelo vplivati na našo mentaliteto. Oni so se brez njega zelo dobro znašli in izpeljali svoj načrt. Sami pa moramo biti osredotočeni vseh 48 minut, to je vendarle končnica," je še razočarano dodal slovenski as.