13. 3. 2021, 07:33 | Vir: STA

Luka Dončić ne blesti le na igrišču, kot za med gredo v promet tudi dresi s številko 77

profimedia
Luka Dončić ne blesti le na igrišču, kot za med gredo v promet tudi dresi s številko 77 (foto: profimedia)

Prvi zvezdnik severnoameriške košarkarske lige NBA LeBron James (LA Lakers) je med navijači številka 1 tudi po prodaji njegovih dresov. Kot je zapisal ameriški The Spun, prodaja dresov nesporno kaže, kdo je najbolj priljubljen igralec lige. Že na drugo mesto po prodaji dresov v letu 2021 pa je skočil slovenski zvezdnik Dallasa, Luka Dončić.

Slovenec, ki pri komaj 22 letih nastopa v svoji tretji sezoni v NBA, je drugič zaporedoma igral na tekmi zvezd in hitro pleza po hierarhični lestvici v ligi NBA, še piše Tha Spun. V povprečju dosega po 28 točk in 9,1 podaje na tekmo.

V "top 3" med najbolje prodajanimi dresi košarkarjev NBA v prvi polovici sezone 2021 je še zvezdnik Brooklyn Nets Kevin Durant, najboljši trojici pa sledita zvezdnik Golden Stata Stephen Curry in Milwaukeeja Grk Giannis Antetokounmpo.

Najbolj priljubljena ekipa v ligi je, sodeč po prodaji dresov in drugih športnih artiklov, Los Angeles Lakers. Ekipa Dallas Mavericks Dončića, katerega dresi so drugi najbolje prodajani med vsemi v ligi, pa je šele na osmem mestu po priljubljenosti med košarkarskimi navdušenci.

Dončićeva izbranka Anamarija Goltes pa je dobila poseben jopič s številko 77. Posebnost jopiča je podloga, na kateri so preslikane njune fotografije.  

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.