17. 3. 2022, 12:34 | Vir: STA

Dragić proti Dončiću: "Skušal sem mu zagreniti življenje"

Profimedia

Naša najboljša košarkaša sta se pomerila že šestič, tekma pa je bila izredno napeta. 

Slovenska košarkarska zvezdnika Goran Dragić in Luka Dončić sta se v ligi NBA pomerila že šestič, tokrat pa odigrala najbolj napet dvoboj in del tekme je bil prav Dragić zadolžen za pokrivanje Dončića.

Odločil je met ob zadnjem pisku, četrtič pa je parket nasmejan zapustil Dončić. Dragić pa je z današnjim izkupičkom poslal jasno sporočilo v Toronto, da so se mu kljub 35 letom prezgodaj odpovedali.

Tesna končnica

Izredno napeto končnico je s kančkom sreče dobil Dallas. Pred tem je kazalo na zmago domačega Brooklyna, ki je v uvodu v zadnji del s košem Duranta povedel s 93:79, nato pa se je žoga začela zatikati na obroču in po petih minutah so se gostje približali na 95:94.

Sledila je tesna končnica, v kateri so košarkarji iz Teksasa dosegli osmo zmago na zadnjih devetih obračunih in potrdili peto mesto na lestvici. Brooklyn, ki mu je Dallas prekinil serijo štirih zmag, je na vzhodu osmi.

Dončić navdušen, Dragić malo manj

"To je to. Enako kot v Bostonu," je po tekmi dejal Dončić, ki je bil še enkrat več uganka za tekmečeve branilce. Tudi proti Bostonu je Dončić dosegel koš tik pred koncem, tekmo pa je v korist Dallasa v sami končnici odločil Dinwiddie, ki je kar pet sezon odigral v dresu New Yorka, zato je bil odločilni met še posebej sladek.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Goran Dragic (@the_1_dragon)

Tekmo je komentiral tudi Dragić. “Kadarkoli igraš proti svojemu nekdanjemu soigralcu, si posebej motiviran. Z Luko sva dobra prijatelja, če se je med tekmo zgodilo, da sem ga moral pokrivati, sem mu skušal kar se da zagreniti življenje. A morate vedeti, da je velik fant, ki ga je težko zaustaviti.

Dragić je priznal, da je Dončića težko zaustaviti. “Kot pravim, to je zelo težko. Ko se odloči za “step-back” met, je praktično nezaustavljiv. Mislim, da bi zlahka dosegal po 60 točk na tekmo, a sami vidite, da želi vključiti in razigrati tudi soigralce. Ko se osredotočite nanj, vedno najde rešitev oziroma prostega soigralca. Dallas ima dobro ekipo, žoga hitro kroži, poleg tega pa imajo zares izvrstne strelce,” poudarja 35-letni Ljubljančan.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord