4. 4. 2022, 08:30

Luka Dončić pokazal odlično igro in z ekipo ugnal prvake

Profimedia

Košarkarji Dallasa so v Ligi NBA zmagali na zahtevne gostovanju pri aktualnih prvakih, Milwaukee Bucksih. Bilo je 118:112.

Luka Dončić je dobil strelski dvoboj z Giannisom Antetokounmpom, z 32 točkami je bil prvi strelec tekme. K temu je v 39-ih minutah dodal še 15 asistenc in osem skokov. Pri Milwaukeeju je bil po pričakovanjih najboljši strelec Giannis Antetokounmpo, ki je dosegel 28 točk in 10 skokov. Bucksi, ki so nujno potrebovali zmago v boju za prvo mesto vzhodne konference, so tako morali priznati premoč Dallasu, ki je vnovič dokazal, da lahko premaga vsakogar, in tako ostaja v boju za tretje mesto zahoda.

Dončić v zadnji četrtini naredil razliko

V zadnji četrtini so Mavericksi dokončno strli prvake, glavno vlogo pa je odigral prav Dončić. Ta je najprej zadel trojko, potem še dva prosta meta, nato je z lepo podajo našel prostega Doriana Finney-Smitha, ki je zadel za tri in svoji ekipi prinesel vodstvo s +7 (98:91). Prednost je kmalu zrasla na +10, v samem zaključku so jo gostitelji skušali stopiti, a zaman – Dallas je igral na osebne napake, zadeval proste mete in se razveselil 49. zmage v sezoni.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord