28. 5. 2020, 21:17

Luka Dončić še vedno v Sloveniji

Instagram

V Ligi NBA se klubi počasi, a vztrajno pripravljajo na povratek sezone, ki jo je prekinila pandemije koronavirusa. Košarkarji Dallasa so se vrnili na treninge v klubske prostore, Mavsi pa čakajo na povratek nosilcev igre iz Evrope, kamor sta odpotovala Luka Dončić in Kristaps Porzingis.

  Vsi igralci, ki so začeli trenirati, morajo pri tem upoštevati smernice vodstva Lige NBA. Zaenkrat igralci še ne smejo trenirati v skupinah, hkrati pa je lahko v dvoranah le omejeno število igralcev.

Dallas, kjer igra Luka Dončić, je eden izmed zadnjih klubov v Ligi NBA, ki je odprl klubske prostore. Lastnik franšize Mark Cuban ni želel tvegati varnosti igralcev in klubskih delavcev. Mavsi so tako opravili številne teste, zdaj pa so se vendarle vrnili v svojo dvorano.

Na treningih zaenkrat še ni dveh največjih zvezdnikov - Luke Dončića in Kristapsa Porzingisa. Oba sta po prekinitvi lige odpotovala domov, zaenkrat pa še ni znano, kdaj se bosta vrnila. Oba naj bi imela zagotovila, da se lahko v ZDA vrneta kadarkoli. Vodstvo Lige NBA je že pred časom poslalo sporočilo vsem klubom, a se igralci, ki so izven ZDA, lahko vrnejo v državo, tudi če prihajajo iz držav, katerih državljani imajo prepoved vstopa. Jasno povratnike v ZDA najprej čaka 14-dnevna karantena.

LD77 je v Sloveniji od aprila naprej, svoje odločitve o vrnitvi domov pa ne obžaluje, saj naj bi imel prav v okolici svoje hiše v Sloveniji najboljše pogoje za trening.

Za zdaj še ni znano, kdaj in kako se bo Liga NBA nadaljevala.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.