24. 8. 2020, 12:23 | Vir: STA

Luka Dončić znova "zažgal" družbena omrežja

Robi Poredoš/STA
Luka Dončić znova "zažgal" družbena omrežja (foto: Robi Poredoš/STA)

Nova nora predstava košarkarskega bisera iz Ljubljane v severnoameriški ligi NBA je sprožila val odzivov na družbenih omrežjih. Oglasili so se športniki iz različnih panog in koncev sveta ter izrazili občudovanje nad talentom in kakovostjo 21-letnika. Trener Dallasa Rick Carlisle o njem pravi, da Luka Dončić živi že na 6G-omrežju.

Ne zgodi se pogosto, da največji zvezdniki lige NBA tvitajo o dosežkih svojih tekmecev. Prvo ime lige LeBron James je odločilno trojko Dončića za zmago v podaljšku proti eni najboljših ekip lige, LA Clippers, pospremil z "Bang, bang,".

Njegov nekdanji soigralec Dwyane Wade je zapisal "Wow. Luka, nismo te vredni,", Kevin Love je dodal "Povedal bom nekaj očitnega. Luka je pristen superzvezdnik", DeMarcus Cousins pa je dopolnil "Poseben mladenič".

Nekateri so bili še bolj zgovorni. Argentinec Manuel Ginobili je v španščini in angleščini zapisal: "Neverjetno! Ta fant je izjemen! 43/17/13 v končnici pri 21 letih. Pa še trojko za zmago. #LukaFan."

Oglasili so se tudi slovenski športniki. Goran Dragić je v prenesenem pomenu zapisal, "Trojka naravnost v srce, konec igre". Njegov brat Zoran Dragić je dodal, da je Dončić drugačen in da je bil to zanj običajen dan v službi, Boštjan Nachbar pa je mnenja, da Dončić s košarko pove več, kot lahko opišejo besede.

Dončić, ki je tudi sam redni uporabnik Twitterja, je zmago in izenačenje serije na 2:2 pospremil z modrim srcem v barvah Dallas Mavericks ter z videoposnetkom, kako so ga soigralci ob prihodu v slačilnico zalili z vodo.

Veliko sporočil oziroma zapisov je težko prevesti ali pa vsebujejo neprimerne besede:

"Big dawq" - Damian Lillard

"This my shit" - Bradley Beal

"Damn Luka u a bad mf!" - Zach LaVine

"Sheesh. Step back to freedom" - CJ McCollum

"Luka the Don" - Paul Pierce

"Sheeesh @luka7doncic thats ridiculous ... BLOUSES" - Stephen Curry

"Wow" - Tristan Thompson

"Wow wow wow" - Clint Capela

"Luka Doncic is a MF problem!!!!" - Kendrick Perkins

"Luuuuuuukaaaaa" - Willy Hernangomez

"Luka Magic" - Terrence Ross

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.