19. 10. 2021, 12:57

Luka Modrić kupil hišo prek sumljivega posrednika, ki ga bremenijo krivde finančnih manipulacij

profimedia

Tuji mediji so se razpisali o kontroverznem venezualskem odvetniku Gustavu Mirabalu Castru, ki je svojo vilo prodal nogometašu Luki Modriću.

Večernji.hr tako med drugim povzema, da je Mirabala Castra ZDA sankcionirala že leta 2019 zaradi domnevnega pranja denarja (katerih zneski naj bi bili skupaj višji od milijarde), česar ga je obtožila lastna sestra. Te in druge finančne malverzacije so našle svojo sled tudi v nedavnih razkritjih Panamskih dokumentov, tuji mediji pa so se še posebno razpisali o prodaji ene od njegovih nepremičnin, saj je bil na koncu kupec nihče drug kot zvezda Real Madrida, Luka Modrić. Slednji naj bi za vilo v prestižni četrti La Moraleja odštel neverjetnih 12 milijonov evrov.

Mediji so o novem domu družine Modrić, ki se razprostira na 3000 kvadratnih metrih površine s pripadajočim zemljiščem, ki šteje več kot 10.000 kvadratnih metrov, pisali že leta 2019.

Impresivna vila premore kar deset spalnic, prav toliko kopalnic in neverjetno, dvo-etažno 'dnevno sobo'.

Tu sta seveda še ogromni bazen, igrišče za padel (križancem med tenisom in skvošem) ter čudovito urejen vrt.

Vila se lahko pohvali z obsežno vinsko kletjo, garažo za deset avtomobilov, telovadnico, kinom za 18 oseb, otroško igralnico (na kar osemdesetih kvadratnih metrih) in prostori za masažo.

Manjkati seveda ne morejo niti ločeni apartmaji z dvema spalnicama in dvema kopalnicama za goste.

Modrić naj bi se s Castrom o nakupu vile pogajal več kot leto dni, še pišejo mediji.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.