K. Ž. | 4. 4. 2024, 09:05

Veljal je za vzhajajočo zvezdo v svetu nogometa, zdaj pa je v krutem ropu izgubil življenje

Profimedia

Južnoafriški nogometaš je tragično preminil pri 24 letih, potem ko je bil ustreljen v ponesrečenem ropu avtomobila.

Branilec za nogometni klub Kaiser Chiefs Luke Fleurs naj bi bil med šokantnim poskusom ropa avtomobila v regiji Gautenag, 16 kilometrov zahodno od Johannesburga, smrtno ranjen. Tragičen dogodek naj bi se zgodil v sredo zvečer.

Kot je dejala predstavnica policije, ta še čaka na informacije glede incidenta. "Zadevo bomo komentirali takoj, ko zberemo podrobnosti."

Profimedia

Fluersov družinski član je za portal iDiski Times potrdil novico. Nogometni klub Kaiser Chiefs sicer še ni podal izjave za javnost. Oglasili pa so se že oboževalci nogometaša, ki so bili osupli in užaloščeni zaradi grozne novice. Številni so zapisali, da je odšel mnogo prezgodaj, izrazili pa so tudi sožalje družini in ljubljenim.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Luke Fleurs (@lukefleurs25)

Fleurs je veljal za enega največjih vzhajajočih obrambnih igralcev v južnoafriškem nogometu. A vendar mu ni uspelo debitirati za Kaiser Chiefs, saj je 5. marca, dva dneva po svojem 24. rojstnem dnevu, enkrat sedel na klop 12-kratnih zmagovalcev naslova lige. Fleurs je zastopal Južno Afriko tudi na odloženih olimpijskih igrah v Tokiu leta 2021.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol