STA/Uredništvo | 18. 2. 2024, 17:28 | Vir: STA

Navijaški izgredi v Murski Soboti: Kljub vodstvu Maribora Viole s pirotehniko zakrivile prekinitev tekme (poškodovani tudi igralci)

Fotografija je simbolična.

Žiga Živulovič jr./Bobo

Zaradi metanja pirotehničnih sredstev na igrišče srečanja niso izpeljali do konca, nekaj članov strokovnega štaba Mure pa je potrebovalo zdravniško pomoč.

Nogometaši Mure in Maribora so se v okviru 21. kroga Prve lige Telemach merili v Fazaneriji v Murski Soboti. Toda tekme, na kateri je Maribor vodil z 2:0, niso izpeljali do konca. V 58. minuti so obračun prekinili zaradi metanja pirotehničnih sredstev iz sektorja mariborskih navijačev na in ob igrišče.

O razpletu tekme bo odločila komisija

Takrat je odjeknila močna eksplozija ob igrišču, kjer so se ogrevali predvsem Murini igralci. Pri Muri so pojasnili, da je "navijaška skupina Viole z eksplozivnim telesom poškodovala pet članov Murinega igralskega in strokovnega štaba". Nekaj od teh je potrebovalo zdravniško pomoč. Sodniki so nato ekipi poslali v slačilnice.

Po dolgi prekinitvi so odgovorni za nadaljevanje tekme postavili pogoj, da bi izpraznili gostujoči navijaški sektor. Ker se to ni zgodilo, so tekmo dokončno odpovedali. Kakšen bo končni razplet tega obračuna, bo treba počakati na odločitev disciplinske komisije tekmovanja.

Policisti so sicer pred tekmo napovedali uporabo tehničnih sredstev za fotografiranje in videosnemanje, zato jo razgretim navijačev, ki so z izgredi povzročili prekinitev tekme, najbrž ne bo uspelo odnesti brez kazni.

Mariborčani dvakrat zatresli nasprotnikovo mrežo

Tekma bi sicer moral predstavljati praznik ob začetku praznovanja stoletnice domačega kluba.  Maribor je po ne posebej razburljivem uvodu tekme povedel v 16. minuti. Žan Trontelj je izgubil žogo, ki jo je nato dolgo časa vodil Josip Iličić, jo pripeljal na rob kazenskega prostora in z natančnim strelom zadel za 1:0. Mura se je skušala vrniti v 20. minuti, a je Klemen Pucko meril malce previsoko.

V 35. minuti je Arnel Jakupović prišel do svoje priložnosti in strela, vendar je dobro posredoval Florjan Raduha. So bili pa Mariborčani, pri katerih je debitiral 17-letni Anej Lorber, v teh trenutkih boljši, nevarnejši, to pa se jim je obrestovalo v 40. minuti, ko je Hilal Soudani zadel z roba kazenskega prostora, podobno kot pred njim Iličić.

Mura brez posebej nevarnih strelov

Sven Šoštarič Karič je v uvodu drugega dela prišel do strela z glavo, obenem pa je Var preverjal morebitni prekršek nad Maksom Barišićem za enajstmetrovko v korist Maribora, a do nje ni prišlo. Pozneje tudi Mura pokazala napadalne ambicije, a posebej nevarnega strela ni imela. V 58. minuti pa je prišlo do že omenjenega incidenta, ki je predčasno končal tekmo. To si je sicer ogledalo lepo število gledalcev.

Mura bo v 22. krogu v sredo gostovala v Kopru, Maribor pa bo dan pozneje gostil Bravo.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord