24. 6. 2020, 14:13

Marjan Zupančič v 7 dneh nad 600 kilometrov dolgo planinsko pot

Facebook Marjan Zupančič

Eden izmed najizkušenejših in najvztrajnejših gorskih tekačev Marjan Zupančič se bo julija lotil preseganja svojega lastnega rekorda. V zgolj sedmih dneh si želi preteči 600 kilometrov dolgo Slovensko planinsko pot, ki se razteza od Maribora do Debelega Rtiča pri Ankaranu.

Marjan Zupančič, ki živi v Bohinjski Bistrici, sicer pa je zaposlen kot pravosodni policist v ljubljanskem zaporu na Povšetovi, je tudi sicer vsestranski športni samorastnik. Medtem ko je pričel teči že pred tridesetimi leti in danes že velja za izkušenega gorskega tekača, se je preizkušal tudi v kolesarstvu, turnemu smučanju, duatlonu in triatlonu. Najbolj znan je po tem, da je bil na Triatlonu jeklenih kar sedemkrat zlat, štirikrat srebrn in štirikrat bronasti.

Septembra 2015 je Marjan Zupančič postavil tudi svojevrsten rekord Slovenske planinske poti, saj je za 599 kilometrov poti potreboval 7 dni 8 ur in 10 minut.

In prav ta (torej svoj lasten) rekord si Marjan Zupančič letos želi še izboljšati. Tudi tako, da ga bo na poti čez Alpe spremljalo in bodrilo več kot 150 tekačev, ki bodo z njim pretekli (vsaj del) te poti.

Začetek lova na nov slovenski rekord je nastavljen na 18. julij.

Idejni oče Slovenske planinske poti, ki velja tudi za prvo vezno pot v Alpah, je pokojni profesor geografije, planinec in kronist Ivan Šumljak, odprta pa je bila leta 1953 v počastitev 60-letnice organiziranega planinstva v Sloveniji.

SLOVENSKA PLANINSKA POT 2020 sem dvakrat pretekel že sam, enkrat pa po delih s prijatelji, predvsem kot ogledne...

Objavil/a Marjan Zupančič dne Petek, 12. junij 2020

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih TikTok, Youtube, Instagram in Facebook.