17. 5. 2020, 09:46

Mark Cuban je pojasnil, zakaj bi se liga NBA morala začeti na božič

profimedia

Vodstvo lige NBA govori o novi možnosti, da bi se naslednja sezona začela šele s koncem decembra zaradi prekinitve lige in pandemije virusa Covid 19. Lastnik Dallasa Mark Cuban pa je mnenja, da bi se sezone lahko začenjala v tem času ne glede na krizo.

Košarkarska sezona v ligi NBA je bila zaustavljena v sredini marca, še vedno pa ni povsem določeno, kdaj se bo najmočnejša liga nadaljevala. Že sedaj pa je jasno, da se naslednja sezona ne bo nadaljevala, tako kot je bilo načrtovano, in sicer v mesecu oktobru.

"O tem govorim 15 let. Glavni razlog, ki so mi ga navedli, pa je, da to ni dobra ideja, ker domačini v tem obdobju gledajo televizijo. Čez leto te številke padajo, a v preteklosti je bila to velika stvar. Zaradi tega so želeli, da se sezona konča v juniju, da bi maksimalno izkoristili to, da ljudje gledajo televizijo. Vendar to se je spremenilo," je dejal lastnik Dallas Mavericksov Mark Cuban: "Imeli bomo več možnosti in prilagodljivosti, če se sezona začne in konča pozneje. Namesto, da se borimo z nogometom (NFL), naj oni pridejo do playoffa, mi pa potem v miru začnemo na božič."

Več o NBA ligi - ali se bo nadaljevala avgusta ali še za božič si preberite tukaj.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord