22. 2. 2021, 18:19 | Vir: STA

Marquez izpušča testiranja, vprašljiv tudi začetek sezone

Hina/STA

Španski motociklistični zvezdnik Marc Marquez je na predstavitvi moštva Repsol Honda pred novo sezono v razredu motoGP dejal, da izpušča testiranja v Katarju pred začetkom sezone in da je tudi ta zanj vprašljiv, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Dirkač iz Cervere namreč še vedno okreva po lanskem zlomu nadlahtnice.

Marquez je na prvi dirki lanske sezone julija v Jerezu grdo padel, kasneje pa je po prvi operaciji zaradi prehitre vrnitve, premaknjenih ploščic v nadlahtnici, novih dveh operacijah ter infekcije tkiva okoli zloma doživel več težkih udarcev na poti vrnitve.

Na predstavitvi ekipe Repsol Honda je odkrito priznal, da ne ve, ali bo sploh na startu prvih dveh dirk nove sezone. Ti bosta v Katarju 28. marca in 4. aprila. Španec bo namreč zaradi dolgotrajnega okrevanja izpustil marčevska testiranja v Katarju na isti stezi v Losailu.

"Pri okrevanju gre z vsakim korakom na bolje, a ne vem, kdaj se bom lahko vrnil," je sporočil na prireditvi tovarniškega moštva Honde.

Cilj je nastop v Katarju, pri tem pa bodo glavno besedo imeli zdravniki. Prehitevanja pri vrnitvi tokrat ne bo. "Zdaj vsakič, ko obiščem zdravnika, prejmem dobre novice. To je zelo pomembno, saj je bilo zadnje leto zame zelo zahtevno," je dodal osemkratni svetovni prvak.

"Moram prisluhniti telesu, zdravnikom in fizioterapevtom. Doma sem povečal intenzivnost treningov, a nihče ne ve, kdaj bom pripravljen za vrnitev na dirkališča. Pomembno je, da se v zadnjih tednih vsak dan počutim bolje."

"Pogrešam ekipo, dirkanje, adrenalin ... vse. Morda bo trajalo eno, morda dve dirki, mogoče pa kar pol sezone, da bom dobri stari Marc," je še dejal Marquez, ki je zadnjo dirko med elito zaključil 17. novembra 2019 za VN Valencie.

Marquez je bil v karieri šestkrat svetovni prvak v razredu motoGP (2013, 2014, 2015, 2017, 2018, 2019), po enkrat pa v razredu moto2 (2012) in do 125 kubičnih cm (2010).

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.