9. 11. 2021, 11:59 | Vir: STA

Marquez zaradi težav z vidom izpušča tudi zadnjo dirko

Hina/STA

Španski motociklistični zvezdnik Marc Marquez bo moral izpustiti tudi zadnjo dirko sezone svetovnega prvenstva v razredu motoGP v Valencii. Osemkratni svetovni prvak ima namreč težave z diplopijo oz. dvojnim vidom, kar je posledica padca na treningu pred desetimi dnevi.

Osemindvajsetletnik iz Cervere je na treningu z enduro motociklom padel v soboto, 30. oktobra. Dobil je pretres možganov, zaradi česar je moral izpustiti predzadnjo dirko sezone za VN Algarveja. Po dodatnih težavah z dvojnim vidom, s tem je imel Španec težave že pred desetimi leti, pa bo izpustil tudi zadnjo dirko sezone v Valencii prihajajočo nedeljo, je danes sporočilo njegovo moštvo Repsol Honda.

Marqueza je ta teden zaradi težav z vidom tudi obiskal oftalmolog dr. Sanchez Dalmau in potrdil novo epizodo diplopije. "Marquez se je v tednu počitka še naprej počutil slabše, zato ga je v ponedeljek obiskal oftalmolog. Preiskava je potrdila diplopijo in paralizo enega od živcev v zgornjem ledvenem delu," so zapisali v moštvu.

Skupaj z zdravstvenim osebjem so se odločili za konservativno zdravljenje, zaradi česar bo Španec izpustil tudi testiranja v tednu po koncu sezone razreda motoGP. Na dirki za VN Valencie ga bo vnovič zamenjal Nemec Stefan Bradl.

Svetovni prvak je sicer prvič v karieri postal Francoz Fabio Quartararo (Yamaha), Marquez pa bo sezono sklenil s 142 točkami, kar ga trenutno uvršča na šesto mesto.

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec