23. 6. 2021, 10:15

Matjaž Kek: "Hudič bo, če nam bo zmanjkalo optimizma in pozitivne energije!"

Anže Malovrh/STA

Matjaž Kek, slovenski nogometaš in trener, je za spletni novičarski portal N1 spisal kolumno, posvečeni 30 obletnici samostojne Slovenije, v kateri je bralstvo pozval, naj se pogosteje spomni in kaj nauči tudi ob vseh zmagovalnih trenutkih slovenskega športa.

"Mogoče je to ena od smeri ali načinov reševanja številnih problemov, vsak dan večje razdvojenosti," je med drugim zapisal in nadaljeval:

"Trenutki, ko ni pomembno, ali je to ekipa ali so to posamezniki, ko so pomembni ponos, enotnost, optimizem in neomajna volja za skupni uspeh. Kako neskončno lepo je biti del neverjetnega zanosa in silne pozitivne energije takrat istomislečih za uspeh pod slovensko zastavo, pa naj bo to na tribunah, igriščih ali kjerkoli drugod. Hudič bo, če nam bo zmanjkalo optimizma in pozitivne energije, če ne bomo sposobni sami in skupaj reagirati na nakopičene probleme. Da zmoremo, smo že dokazali, tako pred 30 leti kot pozneje. Sicer se nam lahko zgodi, da bomo dlje časa tu, kjer smo sedaj. Naj nas vodita spoštljiv odnos in skrb za vsakega posameznika."

Celotna kolumna na povezavi: Matjaž Kek: Naj nas vodita spoštljiv odnos in skrb za vsakega posameznika

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.