23. 8. 2021, 13:44

Mega trampolin osvojil Slovenijo (zdaj pa se zanj zanimajo še Dubaj, Pariz in Las Vegas)

Dino Š. Jugovac

Agencija Extrem in Dunking Devils so včeraj v prestolnici gostili atraktiven brezplačni dogodek WOOP! ODBITO NA LJUBLJANICI / MADE BY AKROBAT, ki je bil pravi praznik trampolinanja, gimnastike in akrobatike, z obiljem zabavno-rekreativnih vsebin, dih jemajočimi šovi ter gimnastičnimi, freestyle in akrobatskimi tekmovanji.

Najvišji skoki na Supernovi so presegli 10 metrov, trampolinski most Akrobat pa je kljub uro dolgi čakalni vrsti preizkusilo preko 5.000 obiskovalcev.

Največji trampolin na svetu - Supernova in trampolinski most Akrobat, ki sta plodova domače pameti in izvedbe, sta osvojila Slovence, ki imamo takšno in drugačno skakanje zapisano že v DNK. Priložnosti za prvi preizkus atrakcije, ki si jo želijo gostiti tudi številne svetovne metropole, pa niso izpustili niti številni tuji zvezdniki 'freestyle' akrobatike, ki jih na družabnih omrežjih spremlja tudi čez pol milijona sledilcev. Prav oni so bili ves teden promotorji Slovenije in Ljubljane, ki stavita na mladost, inovativnost in drznost. 

"Trajalo je več let, da smo idejo spravili v življenje, nismo pa v nobenem trenutku podvomili, da bodo ta projekt ljudje sprejeli z navdušenjem," je povedal Domen Rozman, vodja akrobatske skupine Dunking Devils. Ko se jim je pridružila še agencija Extrem, v želji, da z njim zaokroži Trilogijo na Ljubljanici, katere del sta še odbojka na vodi in lanski moker plezalski spektakel Triglav the Rock Ljubljana, se je kolesje zavrtelo. K sodelovanju so pritegnili še trampolinski park Woop! in slovensko podjetje Akrobat, ki je eden najbolj priznanih izdelovalcev trampolinov na svetu, in tako smo včeraj dobili novo nepozabno adrenalinsko doživetje v srcu prestolnice ter serijo tekem na visokem mednarodnem nivoju.

SUPERNOVA GRE V SVET

Po odlično sprejeti premieri, ki so jo z zanimanjem spremljali tudi v tujini, je želja  organizatorjev dogodka Woop! Odbito na Ljubljanici / Made by Akrobat oz. Bridge Bounce, kot se imenuje v angleščini, iz skokov na mega trampolinu in bogatega spremljevalnega programa razviti svetovno serijo tekmovanj, katere veliki finale bo gostila Ljubljana. Za sodelovanje se že zanima več evropskih, severnoameriških in azijskih mest, tudi Dubaj, Pariz in Las Vegas. 

»S tem adrenalinskim spektaklom smo želeli Ljubljano in Slovenijo utrditi na zemljevidu prestolnic oz. držav, ki podpirajo inovativne, športne in drugačne dogodke z velikim medijskim dosegom. Ponosen sem, da je ta projekt plod slovenskega znanja in sodelovanja,« je povedal Simon Rožnik, direktor podjetja Extrem, ki ga poznate tudi po projektih kot so Gony Pony (za Red Bull), Spartan Race SI, Triglav the Rock LJ, Plujsk na Velenjski plaži, Državno prvenstvo v košarki 3x3 ...

"V tem projektu smo povezali večino glavnih akterjev na domači akrobatski sceni, od Gimnastične zveze Slovenije in športnih klubov do zvezdniških akrobatov, plesalk ob drogu ... Cilj dogodka je bila promocija akrobatike, trampolinanja in športov prostega sloga, ki so zelo priljubljeni predvsem med mladimi in zavzemajo vse pomembnejše mesto tudi v olimpijski športni družini," je dodal Rozman.

Nenazadnje pa je bila atrakcija, ki je zaznamovala soboto v prestolnici, tudi nekaj, kar si je želela preizkusiti množica obiskovalcev. Trampolinski most Akrobat je preskočilo čez 5.000 mladih in mladih po srcu, za to izkušnjo je morala večina čakati v vrsti tudi do eno uro, tako da bo mogoče ob naslednji izvedbi Ljubljanica dobila še dodaten trampolinski most in najbolj poskočen dvosmerni nadrečni promet na svetu.

REZULTATI

Triglav Prvak
tekmovanje Gimnastične zveze Slovenije (3x5m)

  • ž: 1. Soča Sršen / 2. Petra Arčon / 3. Pia Ban
  • m: 1. Akos Vince / 2. Patrik Nemec / 3. Miha Bušek

Freestyle Battle (ponjava 5x5m)

1. Sebastian Wennmalm / 2. Milco Abrahams / 3. Johannes Luethi

2. Supernova Top Trick (12x12m): Gašper Novak

3. Supernova High Jump (12x12m): Sebastian Wennmalm (10,5m)

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.