10. 10. 2020, 08:48 | Vir: STA

Miami Heat do druge zmage, poškodovani Dragić še vedno na klopi

profimedia

Košarkarji Miami Heat so s tesno zmago 111:108 na peti tekmi podaljšali finale severnoameriške lige NBA proti Los Angeles Lakers. Za Miami, ki je znova igral brez poškodovanega slovenskega organizatorja igre Gorana Dragića, je s trojnim dvojčkom blestel Jimmy Butler.
 

V izjemnem dvoboju med Butlerjem in zvezdnikom jezernikov LeBronom Jamesom je tokrat slavil prvi. V več kot 47 odigranih minutah je dosegel 35 točk, 12 skokov in 11 podaj, najpomembneje za njegovo moštvo pa dva prosta meta 16,8 sekunde pred koncem za dokončno vodstvo Miamija in v boju na štiri zmage znižanje zaostanka na 2:3.

Na drugi strani je James prispeval 40 točk, 13 skokov in sedem podaj in v zadnji četrtini skoraj lastnoročno priboril moštvu iz mesta angelov 17. naslov v ligi NBA. Miami je namreč vodil večji del srečanja, 10 minut pred koncem za 11 točk (93:82).

A tako kot v zaključku prvega polčasa je Jamesu in soigralcem tudi v zadnjih minutah uspelo izničiti zaostanek in Miami potisniti na rob prepada. V zadnji četrtini so s serijo 15:3 šest minut pred koncem prišli v vodstvo s 97:96.

Dokončni padec vročice pa je preprečil neumorni Butler, ki je s šestimi točkami v zadnjih dveh minutah igre zaokrožil že drugo vrhunsko predstavo tega dvoboja. Že na tretji tekmi je s trojnim dvojčkom Miami popeljal do zmage.

Danes je v ključnih trenutkih tri minute pred koncem ob vodstvu Lakers z 99:98 z blokado Jamesa in nato še ukradeno žogo ključno prispeval tudi v obrambi. V naslednji napadalni akciji je nato podal Duncanu Robinsonu pri metu za tri točke.

"Igrali smo trdo, žoga je krožila in priborili smo si zasluženo zmago. Zdaj se moramo spočiti in pripraviti na naslednjo tekmo, ko bo treba igrati še bolje," je v prvi izjavi po tekmi dejal Butler.

Miami je tudi tokrat zaradi poškodbe tetive v loku stopala igral brez Ljubljančana Dragića. Njegov nastop na šesti tekmi v noči na ponedeljek je vprašljiv, po koncu pete tekme pa je nanj spomnil Butler.

"Molimo in upamo, da se bo lahko mož v dresu s številko 7 vrnil. To si tudi on zelo želi."

V odsotnosti Dragića je danes v ospredje s 26 točkami ob sedmih zadetih trojkah iz 13 poskusov stopil Robinson. "Duncan je bil izjemen, pokazal je svoje znanje. To si želimo od njega," je še dodal Butler.

Na drugi strani je bil ob Jamesu z 28 točkami in 12 skoki drugi najučinkovitejši igralec jezernikov znova Anthony Davis, ki pa je v zaključku tekme vidno šepal zaradi poškodbe pete.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord