T.L. | 29. 4. 2020, 16:05

Michael Jordan: še vedno sovraži Bad Boyse iz Detroita

NBA

Najboljši košarkar vseh časov Michael Jordan je priznal, da je sovražil generacijo Bad Boys iz ekipe Detroit Pistons in tudi danes njegovi občutki niso drugačni.

Detroit Pistonsi so bili veliki tekmeci Chicago Bullsov Michaela Jordana. Tri sezone zapored so jih premagovali v končnici (1988, 1989, 1990) in delovali kot nepremostljiva ovira.

"Sovražil sem jih! Sovražim jih tudi danes. Oni so iz tega rivalstva naredili osebno stvar. Pretepli so nas na vsakem dvoboju," je Jordan dejal v svojem dokumentarcu The Last Dance.

Maščevanje bikov je sledilo leta 1991, ko so Detroit izločili v konferenčnem finalu, in napovedali prevlado v Ligi NBA v prihodnjih letih. Kako težko so Bad Boysi sprejeli poraz proti Chicagu, govori tudi dejstvo, da se po tekmi niso želeli rokovati s svojimi tekmeci. "Ko smo izgubili, smo prišli do vsakega in se rokovali. To je odraz spoštovanja do igre in ferpleja. Ne glede na to, kako poraz boli, nas pa je res bolel. Oni tega vseeno niso naredili. Toda ni pomembno. Vedeli smo, da smo jim izprašili riti, da smo jih premagali. Zame je bilo to pomembnejše od osvajanja naslova," je dodal Jordan.

Biki so v devetdesetih osvojili šest naslovov in predstavljajo eno od najboljših ekip vseh časov.

Preberite še: Zakaj je Kukoč nad dokumentarno serijo The Last Dance razočaran?

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.