Š. T. | 3. 2. 2023, 10:25

Mikaela Shiffrin z objavljeno fotografijo znova odprla ranjeno srce

Profimedia

Prva dama svetovnega alpskega smučanja še vedno žaluje za svojim očetom, ki je umrl leta 2020. 

Mikaela Shiffrin še vedno ni prebolela smrti svojega očeta. Od nesrečnega dogodka, njen oče Jeff Shiffrin se je ponesrečil med delovno nesrečo na domači strehi, minevajo tri leta. V spomin na pokojnega očeta, s katerim sta bila tesno povezana, je na Instagramu objavila zelo osebno fotografijo, na kateri ga še zadnjič objema. 

Oče Jeff je bil eden njenih najbolj zvestih navijačev in podpornikov, njen zaupnik, obenem pa je bil na tekmovanjih tudi v vlogi njenega fotografa.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mikaela Shiffrin ⛷💨 (@mikaelashiffrin)

Shiffrinova je ob očetovi smrti, ki jo je močno pretresla in takrat nato nekaj časa ni tekmovalaje, že takrat opisala dogodek: "Še vedno imam spomin na njegovo podobo, ko je bil bil priklopljen na aparate. Ni se mogel premikati, njegovo roko sem položila nase in ostala tam nadaljnjih devet ur."

V podporo so se ji na družbenih omrežjih oglasili številni oboževalci. Spomnili so jo, kako živi sanje, ki si jih je zamislil on. Eden od oboževalcev je zapisal: "Ko je bil ob tebi, je bil vedno tako ponosen. To so sanje obeh, ki jih bosta za vedno delila in cenila... Si navdih za mnoge in hvala, ker si delila zgodbo. Veliko ljubezni.”

Drugi oboževalec je izrazil svojo žalost z besedami: “Takooo žalostno 😢😢😢, ampak tvoj oče je s teboj in je tako ponosen nate.”

Američanka bo prva zvezdnica prihajajočega svetovnega prvenstva v alpskem smučanju. Njeni rezultatski cilji so visoki in želi si preseči osebni uspeh iz zadnjega šampionata, ko je osvojila štiri odličja.

Shiffrinova je od svojega prvega uspešnega nastopa leta 2013, ko je bila stara komaj 17 let, na SP je osvojila že 11 odličij, od tega šest zlatih.

Shiffrinova je v lovu tudi na absolutni rekord po številu zmag v svetovnem pokalu. Trenutno je pri številki 85, rekorder je (še vedno) legendarni Šved Ingemar Stenmark.

Novo na Metroplay: Aljoša Bagola in Matej Šarc│1, 2, 3 ... bis! Podkast Slovenske filharmonije