9. 11. 2021, 20:09 | Vir: STA

Mike Tobey moral na operacijo

Profimedia

Slovenski košarkarski reprezentant, Američan Mike Tobey, je moral na operacijo zaradi bolečin v medeničnem obroču, tako da ne bo na voljo selektorju Aleksandru Sekuliću v prvem ciklu kvalifikacij za SP 2023 konec novembra. Operacija je bila opravljena v Münchnu, rehabilitacija pa bo trajala štiri tedne, je sporočil njegov klub iz Valencie.

Slovenija bo 25. novembra gostovala v Zagrebu, 28. novembra pa se bo v Kopru pomerila s Švedsko. V skupini je še Finska, s katero se bo četrta reprezentanca po lestvici Fibe in polfinalistka olimpijskih iger dvakrat srečala februarja 2022.

Selektor Sekulić bo seznam reprezentantov za uvodni dve tekmi razkril v začetku prihodnjega tedna, so sporočili s Košarkarske zveze Slovenije.

Sedemindvajsetletni Tobey (213 cm) je bil eden ključnih igralcev Slovenije na poti do Tokia ter nato na olimpijskih igrah. Njegovo povprečje na Japonskem je bilo 13,7 točke in 10,5 skoka v dobrih devetindvajsetih minutah na parketu.

Valencia je v sporočilu za javnost zapisala, da je Tobey prestal operacijo športne hernije, ki mu je povzročala bolečine od maja letos in ki jo s fizioterapijami ni bilo mogoče sanirati.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.