7. 3. 2024, 19:27 | Vir: STA

Boksarska legenda se vrača v ring, spopadel pa se bo z znanim youtuberjem

Profimedia

Mike Tyson se za ekshibicijo vrača v ring.

Nekdanji boksarski svetovni prvak v težki kategoriji Mike Tyson se pri 57. letih za ekshibicijski dvoboj vrača v ring, poročajo agencije. Dvoboj je potrdil njegov 30 let mlajši tekmec Jake Paul in razkril, da bo obračun 20. julija letos na stadionu AT&T v Dallasu.

Dvoboj bo gostil stadion moštva ameriškega nogometa Dallas Cowboys, ki lahko sprejme do 100.000 gledalcev. Ljubiteljem boksa pa bo prenos na voljo tudi na Netflixu.

Profimedia

Tyson je bil nazadnje v ringu novembra 2020 v prav tako ekshibicijskem dvoboju z Royem Jonesom Jr., takrat pa sta se borca razšla brez zmagovalca.

Mlajša generacija ljubiteljev tega borilnega športa Tysona v večini ne pozna, a gre za boksarja, ki je bil strah in trepet tekmecev. Kar 44 od 50 zmag v profesionalni karieri je Tyson namreč končal predčasno.

Profimedia

Jake Paul pa je zaslovel na spletni platformi YouTube, a je v zadnjih letih močno napredoval tudi v boksu. Dvoboj s Tysonom pa bo v ZDA izkoristil predvsem za promocijo lastnega imena in zaslužek. Športne vrednosti dvoboj nima.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol