Darjo Hrib | 24. 7. 2020, 12:32

Mike Tyson se septembra vrača v boksarski ring

profimedia

Legendarni dvoboj se bo odvil 12. septembra. Mike Tyson se bo pomeril proti Royju Jonesu Jr.

Tyson se lahko pohvali z zavidljivim kariernim rekordom 50 zmag in 6 porazov. Od teh 50 zmag je dosegel kar 44 nokavtov. Danes 54-letni Mike Tyson je preteklih nekaj mesecev z intenzivnimi treningi že namigoval, da se morda želi ponovno vrniti v ring. »Počutim se neustavljivega,« je 21. julija povedal za Facebook Gaming. »Bogovi vojne so me oživeli. Vžgali so moj ego in želijo, da se spet podam v vojno.«

Njegovih zadnji deset dvobojev se ni izšlo najbolje. 5 zmag, 5 porazov.

Tyson je v ringu zadnjič stal 11. junija 2005, ko se je pomeril proti irskemu boksarju Kevinu McBridu. Pred dvobojem, ki je potekal v Washintgonu, je Tyson McBrida provociral v znanem slogu. Oklical ga je za 'paradižnikovo konzervo', prepričan v zmago pa ni varčeval niti z grožnjami. Po šesti rundi je bil Tyson sicer v prednosti po točkah, ko pa se ni odzval na zvonec za sedmo rundo, je sodnik zaklical tehnični nokavt in Tyson je večer končal poražen.

Njegov tokratni nasprotnik bo 51-letni Roy Jones Jr. s prav tako zavidljivim kariernim rekordom 66 zmag in 9 porazov. Njegov zadnjih dvoboj je bil 8. februarja 2018 proti Scottu Sigmonu. Po soglasni odločitvi je zmaga na koncu pripadla Royju. Pred tem se je 17. februarja 2017 pomeril proti Bobbyju Gunnu in ga premagal z nokavtom. Od njegovih zadnjih 13 dvobojev je izgubil le enega – leta 2015 proti Enzu Maccrinelliju.

Roy Jones je svojo željo po vrnitvi v ring izrazil letos spomladi. Čeprav je že lep čas govoril, da si zdaj, v teh letih, želi predvsem podajati svoje znanje mlajši generaciji boksarjev, je za Facebook Gaming povedal, da če ga bo kdo provociral, se bo boril. »Vem, da sem star 51 let, ampak se bom pomeril s komerkoli, ki je starejši od 50 let. Ni me strah dvobojev, lahko tudi brez čelade. Vseeno mi je. Naj bodo tisti, ki imajo dolge jezike, previdni, kaj govorijo.«

Dvoboj Tyson-Jones je bil med ljubitelji boksa dolgo pričakovan dogodek. Ideja o tem dvoboju namreč ni nova. Kot je pred časom povedal Andre Ward, so se prvi pogovori o morebitnem dvoboju Tyson-Jones začeli že leta 2003. »Mislim, da se ne motim, če rečem, da so takrat zagotovili 40 milijonov dolarjev za ta dvoboj,« je povedal Ward.

Na dogodku, ki se bo zgodil 12. septembra in bo prevajan tudi preko družbenega omrežja Triller, naj bi v uvodnem delu imeli celo izbrane glasbene točke. Med drugim naj bi nastopila Snoop Dogg (ki je, mimogrede, soinvestitor v Triller) in Post Malone.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord