Uredništvo | 2. 1. 2024, 17:09

Neverjeten dosežek naših mladih hokejistov: v Kanadi so osvojili prestižni Bell Capital Cup

HK Slavija Jr.

Čez lužo so naši mladi hokejisti doživeli velik uspeh.

V noči na 2. januar se je v NHL dvorani Canadian Tire Center, kjer sicer domujejo Ottawa Senators, odvil veliki finale že 23. tradicionalnega novoletnega mednarodnega hokejskega turnirja Bell Capital Cup. Ekipa hokejistov iz Zaloga, HK Slavija Jr., je v finalu z zmago 5:2 ugnala domačo ekipo Cumberland Grads in osvojila veliki zlati pokal.

Ekipa hokejistov U13 iz zaloškega kluba HK Slavija Jr. se je z zmagami 6:2 proti Lysander Lightning, 5:2 proti Perth/Lanark Wings, 3:1 proti Nepean Raiders Black ter remijem 1:1 proti Cumberland Grads v prvem delu turnirja uvrstila v četrtfinale, kjer je s 3:2 ugnala Nepean Riders White in napredovala v polfinale. V polfinalu so si z odlično igro proti Woodstock Jr. Navy Vets zagotovili zmago 3:0 in s tem uvrstitev v finale, v katerem so se znova pomerili z domačimi Cumberland Grads in dokazali, da jim tokrat ni para.

HK Slavija Jr.

Že v prvi tretjini so zabili 2 gola, nato pa mrežo ponovno zatresli v drugi tretjini. V zadnji tretjini so domačini močno pritisnili in pak dvakrat pognali v slovenski gol, a ekipa HK Slavija Jr. ni popustila. 3 sekunde pred koncem so še petič zadeli in s 5:2 odločno osvojili veliki pokal Bell Capital Cup v kategoriji U13A. "Kako krasen začetek novega leta! Tokrat je zmagal ekipni duh. Fantje so preprosto skozi celoten turnir dihali kot eno. Natančno so si podajali, izkoristili so vsako priložnost za strel, obramba je delovala, kot mora," je po tekmi povedal trener ekipe HK Slavija Jr., Robert Pesjak. "In pokal je naš. Fantje so si ga zaslužili!"

HK Slavija Jr.

Prvič v zgodovini je tako v legendarni dvorani Senatorsev Canadian Tire Center v Ottawi v čast mladim hokejistom zadonela Zdravljica. "Občutki so neverjetni, ko se zvok naše himne razširi po taki dvorani. Neverjetno ponosen sem na ekipo naših mladih hokejistov in hkrati vesel, da smo v klubu v sodelovanju s starši, ki so zadevo finančno podprli, omogočili udeležbo na tem turnirju," je povedal predsednik HK Slavija Jr., Igor Končina. "Seveda bi si v prihodnosti želeli tudi podpore sponzorjev. Taka priložnost za mlade hokejiste pomeni izjemno in nepozabno izkušnjo, tkejo se mednarodne hokejske vezi med igralci, poleg tega pa je to tudi odlična priložnost za promocijo Slovenije."

Že 23. tradicionalni mednarodni hokejski turnir Bell Capital Cup za starostne skupine od U10 do U13, ki je potekal med 28. decembrom in 1. januarjem v kanadski Ottawi, je letos gostil prek 200 ekip iz 3 kontinentov v divizijah A, AA in AAA. V 4 dneh so mladi hokejisti skupno odigrali več kot 450 tekem.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol