13. 9. 2020, 13:33 | Vir: STA

Na dirki po Franciji naj bi Tadej Pogačar razmišljal o končni zmagi

profimedia
Na dirki po Franciji naj bi Tadej Pogačar razmišljal o končni zmagi (foto: profimedia)

Športni direktor kolesarske ekipe UAE Emirates Allan Peiper je v pogovoru za cyclingnews.com zatrdil, da se Tadej Pogačar na dirki po Franciji ne bo zadovoljil s končnim drugim mestom in da bo poskušal vse, da v zadnjem tednu dirke prehiti tudi vodilnega rojaka Primoža Rogliča, za katerim zdaj zaostaja 44 sekund.

"To sem ga vprašal včeraj, zatrdil je, da ga zanima le zmaga. S Primožem sta prijatelja, Tadej je ponosen, da sta v vodstvu dva Slovenca, a dirka je dirka, poskušal ga bo premagati. Ne glede na vse, kar se bo do konca zgodilo, pa bosta Slovenca, ki zasedata prvi dve mesti, tudi po Touru ostala prijatelja," je dejal nekdanji avstralski kolesar.

Se pa Pogačarjev šef dobro zaveda, da premagati Rogliča ne bo lahko.

"Roglič je videti zelo dobro. Težko bo iz rok izpustil rumeno majico. Zagotovo ga bodo drugi favoriti napadali, če bo imel kakšen šibek trenutek, ga bo treba izkoristiti, potem pa v kronometru obračunati za zmago," meni Avstralec. 

Športni direktor ekipe hkrati ne objokuje ekipnega spodrsljaja s sedme etape, ko je Pogačar zaradi vetra izgubil minuto in 21 sekund. 

"Bilo je, kar je bilo. Tadej je nekaj časa že nadoknadil, najbrž ne bi bil tako napadalen, če ne bi izgubil časa. Fantom sem že po tej napaki dejal: morda se bo pa iz tega izcimilo kaj pozitivnega," se na izgubljeni čas ne ozira Peiper.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.