Jure Bohorič | 11. 1. 2023, 07:00

V novi rubriki Na poti k uspehu bomo odkrivali in iskali odgovore na večno vprašanje: kako stopiti na športni piedestal

Profimedia/fotomontaža

Kako uspeti v športu? Vprašanje, ki že dolga leta muči številne. Mi ne bomo iskali recepta. Ker ga ni. Bomo pa poskušali pomagati vsem tistim, ki sanjajo, da bodo nekoč tam, kjer so danes Luka Dončić, Jan Oblak, Tadej Pogačar in številni drugi. Bodite z nami Na poti k uspehu.

"Če se bojiš neuspeha, si ne zaslužiš uspeha," je nekoč izjavil eden najboljših košarkarjev vseh časov Charles Barkley, legendarni Michael Jordan ga je dopolnil z besedami: "V svoji karieri sem zgrešil več kot 9000 metov. Izgubil sem skoraj 300 tekem. Šestindvajsetkrat sem imel v rokah žogo za zmago, a sem zgrešil met. V življenju sem bil neuspešen vedno znova in znova. In zato sem uspel."

Tisoč in ena športna zgodba

Kako uspeti v športu je enigma, ki je še nikdar nikomur ni uspelo v popolnosti razvozlati. Tudi zato, ker recepta za uspeh preprosto ni. So zgolj smernice in navodila, ki športniku lahko pomagajo na poti k uspehu. Na poti k uspehu se imenuje tudi naša nova športna rubrika, v kateri ne bomo iskali recepta za uspeh. Ker ga ni. Se bomo pa trudili pomagati številnim mladim, ki želijo uspeti.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @sports_quotes____

Od naslednje srede dalje bomo v rubriki Na poti k uspehu razkrivali, odkrivali in iskali načine, kako uspeti v svetu športa.

Uredništvo

Pogovarjali se bomo s športniki, ki jim je že uspelo. Ti bodo z nami delili svoje zgodbe in svoja navodila tistim, ki želijo stopiti po poteh Luke Dončića, Tadeja Pogačarja, Jana Oblaka, Petra Prevca, Žana Kranjca, Ilke Štuhec, Janje Garnbret, Urše Bogataj in drugih uspešnih slovenskih športnikov.

Pogovarjali se bomo z legendami, ki so dosegle vse, kar se je doseči dalo.

Prostor bomo dali mladim, ki bodo spregovorili o svojih željah, ciljih in sanjah, a hkrati tegobah, težavah in ovirah, ki jih morajo preskakovati. S skupnimi močmi bomo s poti potiskali številne takšne in drugačne strahove, ki so vsakodnevni spremljevalec nadobudnih športnikov.

Trenerji, strokovnjaki, psihologi, funkcionarji

V naši družbi bodo starši športnikov, ki bodo z vami delili zgodbe svojih otrok. Prisluhnili bomo trenerjem, strokovnjakom, psihologom, funkcionarjem in vsem tistim, ki v sebi skrivajo kar največ nasvetov, navodil in smernic na poti k uspehu. Rubrika Na poti k uspehu je rubrika za vse, ki jim je že uspelo, in tudi za tiste, ki se še trudijo biti uspešni. In ne pozabite: od naslednjega tedna dalje bomo z vami vsako sredo.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord