1. 4. 2020, 18:01 | Vir: STA

Na spletni dobrodelni dražbi portretna risba Luke Dončića

ZPMS
Na spletni dobrodelni dražbi portretna risba Luke Dončića (foto: ZPMS)

Zveza prijateljev mladine Slovenije je pripravila spletno dobrodelno dražbo, na kateri ponuja portretno risbo Luke Dončića, ki jo je ustvarila mlada umetnica Danaja Padovac. Vsa zbrana sredstva bodo namenili otrokom v stiski. Dražba se začenja danes, ponudbe sprejemajo na e-naslovu Zveze prijateljev mladine, izhodiščna cena je 100 evrov.

Dražba bo potekala en teden oziroma vse do 8. aprila do polnoči. Navodila oziroma podrobnosti spletne dražbe so objavljene na Facebook strani Zveze prijateljev mladine. Na tem družbenem omrežju bodo vsak dan objavili najvišji znesek za portret med ponudbami minulega dne in nadaljevali z dražbo, so sporočili iz Zveze prijateljev mladine.

Danaja Padovac je študentka Akademije za likovno umetnost in oblikovanje. Kot so zapisali na zvezi, ji je obdobje med epidemijo prineslo veliko časa za risanje, med njenim ustvarjanjem je nastal tudi portret Luke Dončića. Tako se je odločila, da bi s svojim risanjem pomagala družinam in otrokom v stiski ter se povezala z Zvezo prijateljev mladine.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.