N.A. | 8. 5. 2020, 15:03

Največji boksarski zvezdnik prihaja v Pulo?

Printscreen/Instagram

Borba med Anthonyjem Joshuo in Kubratom Pulevim bi svoje mesto lahko dobila v legendarni Areni v Puli, so sporočili predstavniki bolgarskega boksarja.

Kubrat Pulev je prvi izzivalec svetovnega prvaka po verzijah IBF, WBA in WBO. Sprva je bilo načrtovano, da bi se Bolgar in Anglež konec junija pomerila na stadionu Tottenhama, vendar je bila borba odpovedana zaradi epidemije koronavirusa.

Nedavno so objavili, da bodo boksarski obračuni v Veliki Britaniji znova dovoljeni v juliju, vendar brez prisotnosti gledalcev. Promotor Eddie Hearn se je hitro oglasil in dejal, da je za Anthonyja Joshuo zadnja možnost, da bi se moral boriti pred praznimi tribunami.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

80,000 & more. Imagine having to do it behind closed doors 🔥 #AJBXNG

A post shared by Anthony Joshua (@anthonyjoshua) on

"Na voljo smo si dali štiri tedne, da najdemo novo lokacijo, če se situacija v Angliji ne bo spremenila," je dejal menedžer Bolgara Ivajlo Gocev in razkril odlično novico za vse ljubitelje boksa na Hrvaškem ter tudi širše: "Razmišljamo o Hrvaški. V Puli stoji rimski amfiteater, edinstvena arena. To možnost nam je všeč, saj bi borba tako potekala v Evropi. Treba se je dogovoriti, saj želimo, da sta zadovoljni obe strani. Vemo, da Joshua ne bo privolil v Bolgarijo. Kubrat bi se po drugi strani boril na dvorišču Joshue."

Po do zdaj znanih informacijah naj bi se dogovarjali, da bi bil nov termin dvoboja avgusta ali septembra.

Več športnih novic najdete na Sportklub.si. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.