N.A. | 24. 5. 2020, 09:08

Največji športni dobičkar ima svojo ceno: pol milijarde za vrnitev v ring

Profimedia

"Moje telo si ne zasluži nove borbe, moja družina in jaz živimo v izobilju, ne glede na to, kaj govorijo zlobni jeziki. Toda ... Če nekdo na mizo postavi pol milijarde dolarjev ... Lahko se pogovarjamo," o morebitnem povratku v ring pravi Floyd Mayweather.

Pred mesecem dni so se pojavile novice, da je Floyd Mayweather (sicer samo eden od štirih športnikov, ki je v karieri zaslužil več kot milijardo dolarjev) bankrotiral, ker je enostavno nesposoben, da bi znal uspešno krmariti s tako veliko vsoto denarja. Forbes je sicer Američana označil za največjega športnega dobičkarja minulega desetletja, z boksom naj bi zaslužil kar 915 ameriških dolarjev. 

Mayweather danes šteje 43 let, v pokoju pa je od leta 2017, ko se je poslovil po boksarski lekciji Conorju McGregorju, za katero je na račun dobil okoli 340 milijonov evrov.

Od takrat se po lastnih besedah posveča podjetništvu in namerava postati boksarski trener. Ta Fight Hype je odkril, kaj bi ga lahko znova zvabilo v ring. "Nisem eden od tistih, o katerih so ljudje govorili: 'Ni vedel, kdaj prenehati z boksom'. Moje telo si ne zasluži nove borbe, moja družina in jaz živimo v izobilju, ne glede na to, kaj govorijo zlobni jeziki," je začel Američan in nadaljeval: "Toda ... Če nekdo na mizo postavi pol milijarde dolarjev ... Ta bo dobil mojo pozornost in potem se lahko spet začnemo pogovarjati o povratku. To je moja cena."

Mayweather je znan po tem, da se z bogastvom rad hvali na družbenih omrežjih: 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Don't ever let me catch y'all with custom carpet for a jet you don’t own...that’s big cappin.

A post shared by Floyd Mayweather (@floydmayweather) on

Navkljub govoricam o bankrotu Mayweather ni slišati kot človek, ki bi "se moral" boriti, ker je zapravil goro krvavo zasluženega denarja. "Nič mi ni treba. Živim tako kot želim. Edino moja skrb je, ko me kuhar vpraša, da odločim, kaj mi danes pripravi za kosilo in večerjo. Malo treniram, malo poučujem boks in uživam življenje. Torej: pol milijarde ali nič. A kakor čas beži, bi ta žtevilka lahko imela tudi sedem ničel," je dodal eden največjih boksarjev vseh časov, ki je kariero sklenil z brezmadežno statistiko - 50/0.

Več športnih novic vas čaka na Sportklub.si