A. B. | 23. 3. 2022, 16:09

Vrhunski športnik in še PEVEC? Slovenski orel tik pred poleti v Planici predstavlja svojo novo pesem

Slovenski smučarski skakalec Žiga Jelar.

Profimedia

Vam je všeč, kako poje slovenski orel Žiga Jelar?

24-letni Žiga Jelar, ki je v posamični tekmi svetovnega pokala v Oberstdorfu osvojil drugo mesto, ni le vrhunski smučarski skakalec, ampak tudi dober pevec. 

Nekdanji smučarski skakalec se je namreč po slovesu od zračnih poletov podal na novo, glasbeno pot. Tik pred poleti v Planici je tako izdal novo pesem Odpri oči, ki je nastala v času izolacije. "Ko pred seboj ne vidimo konca, je težko, a takrat je treba odpreti oči, zaupati vase, se soočiti z nastalo situacijo in ne izgubiti upanja. In to je tudi sporočilo skladbe Odpri oči," pravi Žiga. 

Žiga je, poleg vrhunske športne kariere, vse od mladih let negoval in uril tudi svojo ljubezen do glasbe in svoj glasbeni talent. Pri petih letih je dobil pravo diatonično harmoniko in od takrat so instrumenti in glasba del njegovega vsakdana. Zaključil je glasbeno šolo, se naučil igranja kitare, trenutno se uči igrati še klavir. Odpri oči je že njegova peta avtorska skladba, njegova želja za (bližnjo) prihodnost pa je izid prvenca in prvi samostojni koncerti. 

Prisluhnimo mu torej, ko nam poje: "Odpri oči, da se svet lahko spet zavrti." 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol