16. 9. 2017, 14:55 | Vir: STA

Navijači bodo košarkarski finale lahko spremljali tudi na velikih platnih

profimedia
Navijači bodo košarkarski finale lahko spremljali tudi na velikih platnih (foto: profimedia)

Košarkaška vročica, ki je zajela Slovenijo po prepričljivi zmagi slovenske reprezentance v tekmi s Španijo na evropskem prvenstvu v košarki, se bo v nedeljo zvečer preselila tudi na televizijske ekrane in velika platna lokalov. Največje bo v ljubljanskem Kinu Bežigrad, ki je ponudilo brezplačne vstopnice za ogled finalne tekme s Srbijo.

Kot so v Kinu Bežigrad zapisali na njihovih profilih družbenih omrežij, so navdušeni navijači vstopnice v petek popoldan razgrabili v treh urah. Prostori kina so bili s športnim navdušenjem napolnjeni že v sredo, ko so polfinalno tekmo s špansko reprezentanco predvajali na velikem televizorju v predprostoru kinodvorane.

Pivnica Union, ki je ob nedeljah sicer običajno zaprta, pa bo to nedeljo navijačem odprla svoja vrata in pivske pipice. "Bodi zraven, ko se bodo pregrevale glasilke, ko bo tekel znoj in ko bo do izraza prišla navijaška kondicija," pozivajo na družbenem omrežju Facebook. Ker so tako ponosno na slovensko reprezentanco, še obljubljajo, da bodo vsem "častili rundo". Obvezna pa je rezervacija mize, ki pa je možna le ob naročilu pijače in hladnega narezka.

V središču prestolnice bodo v Hiši športa prenos v prostorih lokala predvajali na dveh dveh televizijah in platnih, v primeru suhega vremena pa bodo platno postavili tudi zunaj lokala. Potrebne so bile rezervacije, a je bilo že v petek popoldan "zasedeno vse do vrha", so v Hiši športa povedali za STA.

Vzdušje istanbulskega stadiona bodo prenesli tudi v bar Lepa žoga, kjer si bodo gostje tekmo lahko ogledali na platnu. Kot so pojasnili za STA, nimajo rezervacij, lokal se bo polnil po principu "kdo prej pride, prej melje". Tako bo tudi na Kodeljevem v Baru Slovan in lokalih ob Ljubljanici. Na Petkovškovem obrežju bodo v baru Petkovšek in Premier Pubu finalno tekmo s Srbijo predvajali na več televizijah.

Tudi na Kongresnem!

... in pa v zadnjem hipu javljeno.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.