5. 9. 2020, 13:48 | Vir: STA

NBA: trener Mike Malone je obupan, ker že 60 dni ni videl družine

profimedia

V senci odločilnih bojev sezone 2019/20 severnoameriške košarkarske lige so razmere, ki so jim priča trenerji in košarkarji v karantenskem mehurčku v športnem kompleksu Disney World pri Orlandu na Floridi. Trener Denver Nuggets Mike Malone je obupan. Novinarjem je potožil, da je v karanteni že dva meseca, ne da bi videl ženo in hčerki.

Karantenska pravila, ki veljajo v tako imenovanem mehurčku, so še bolj stroga za trenerje kot igralce, ki so v času, ko so bili izolirani na Floridi, lahko sprejeli nekaj prijateljev in sorodnikov. Za trenerje pa po besedah Malona velja popolna prepoved vseh stikov z ljudmi zunaj mehurčka, poročanje ameriških medijev povzema francoska tiskovna agencija AFP.

"To je dan številka 60," je dejal Malone v petek o času, ki ga je preživel v kampusu NBA v Disney Worldu. V uvodnem krogu končnice so bili prepovedani vsi stiki z zunanjim svetom. Košarkarjem ekip, ki so se uvrstile v drugi del končnice, so dovolili stike z omejenim številom družinskih članov ali bližnjih prijateljev.

Sodniki so lahko povabili enega gosta, trenerji pa niti enega ne.

"Rečem vam, sramotno za NBA," je dodal Malone, ki je poročen in ima dve hčerki.

"To je noro. Pogrešam svojo družino. Govorim v svojem imenu in v imenu svojih sodelavcev in verjetno vseh trenerjev, ki so tukaj. Šestdeset dni je preteklo, odkar nimam dostopa in nisem imel privilegija, da bi moja družina prišla sem k meni. To je kriminalno dejanje samo po sebi," je bruhalo iz Malona.

Superzvezdnik lige NBA LeBron James je podprl Malona na družbenih omrežjih.

"Joj, tega sploh nisem vedel," je dejal James, potem ko je njegov soigralec pri Los Angeles Lakers Jared Dudley objavil povezavo do zapisov, ki vsebujejo Malonove komentarje. "Trener Mo ima popolnoma prav! To je absurdno."

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord