10. 6. 2024, 09:19 | Vir: STA

Nekdanji legendarni branilec priznanega nogometnega kluba je pristal v bolnišnici: kakšen je razlog?

Profimedia

Alan Hansen, nekdanji legendarni branilec Liverpoola in škotske reprezentance, je resno zbolel in je v bolnišnici. 

Nekdanji legendarni branilec Liverpoola in škotske reprezentance Alan Hansen je resno zbolel in je v bolnišnici. Njegov nekdanji klub je v izjavi za javnost izrazil upanje, da se bo zdravstveno stanje 68-letnika izboljšalo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Klub je trenutno v stiku z Alanovo družino in ji nudi vso podporo, ki jo ta potrebuje v teh težkih časih," so v nedeljo sporočili iz Liverpoola. Hansen se je angleškemu velikanu pridružil leta 1977 in z njim trikrat osvojil pokal prvakov (današnja liga prvakov, op. STA), osem naslovov državnega prvaka, dva pokala FA in tri ligaške pokale.

Profimedia

Za klub z Anfielda je zbral 620 nastopov. Na svetovnem prvenstvu leta 1982 je bil član škotske nogometne reprezentance, za katero je odigral 26 tekem. Po koncu kariere leta 1991 je postal znan strokovni komentator na britanskem BBC-ju, kjer je pogosto sodeloval v oddaji Match of the Day. Upanje, da se bo njegovo zdravstveno stanje izboljšalo, je na omrežju X izrazil tudi nekdanji angleški napadalec Gary Lineker.

Novo na Metroplay: Jure Godler iskreno o delu sebe, ki je javnosti skrit | Po mojem okusu