N.A. | 2. 5. 2020, 12:16

Nenavadna težava: nemški prvoligaš je zaradi virusnega premora vrnil kar 8000 litrov piva

profimedia

Nemški prvoligaš Schalke je imel zaradi prekinjenega prvenstva nenavadno težavo. Bundesliga trenutno miruje zaradi pandemije koronavirusa, v rezervoarjih gostinskih lokalov na stadionu v Gelsenkirchnu pa je ostalo kar 8.000 litrov piva. Tega so zdaj vrnili v pivovarno.

V lokalih je ostalo pivo, ki je sicer namenjeno ljubiteljem nogometa med ogledi tekem njihovega kluba. Zaradi pandemije koronavirusa nemški nogomet stoji že vse od srede marca, tudi ob vrnitvi najbolj priljubljene postranske stvari na svetu pa bodo tribune še nekaj časa prazne. To pomeni, da bo tudi gostinska dejavnost na stadionu še dolgo močno okrnjena.

"Ja, to pivo bomo prečrpali in odpeljali nazaj v pivovarno," je za nemški tabloid Bild dejal Ludger Hoppelshäuser, ki je odgovoren za dobavo piva na stadionu Schalke 04.

Omenjena količina piva je ostala v sodih in rezervoarjih po zadnji tekmi lige v Gelsenkirchnu pred prekinitvijo tekmovanja, v kateri je 7. marca Schalke remiziral s Hoffenheimom (1 : 1).

Vodstvo pivovarne je takoj zagotovilo, da bo ob vrnitvi navijačev na stadion pripravljena nova dostava piva.

"Navijači Schalkeja so lahko prepričani, da ko bodo spet prišli na stadion, jih bodo čakali sodi, do vrha napolnjeni s svežim pivom," dodaja Hoppelshäuser.

Več športnih novic najdete na Sportklub.si. 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord