24. 3. 2022, 15:12

Skakalec, ki je bil klinično mrtev, spet v Planici: "Brez njih bi bil pokopan nekje na Norveškem"

Profimedia

Daniel Andre Tande se je vrnil na kraj nesreče, kjer je skoraj izgubil življenje. Kakšne besede je namenil slovenskim reševalcem?

Slovenska vojska je na družbenih omrežjih delila video, v katerem se skakalec Daniel Andre Tande zahvaljuje slovenskim reševalcem. 

Skoraj usoden skok

Skakalec je lani v Planici v poskusni seriji grdo padel in se po zlomu ključnice, predrtem pljučnem krilu in štirih možganskih krvavitvah tudi boril za življenje.

Reševalci so klinično mrtvega Tandeja na licu mesta z defibrilatorjem oživeli.  Helikopter Slovenske vojske ga je nato prepeljal na nadaljnjo zdravljenje v Ljubljano. Po tednu dni so ga že premestili na rodno Norveško, kjer je še dva tedna ostal na zdravljenju. 

Ganljiv govor

"Ravno sem spoznal fante, ki upravljajo s helikopterjem. Podarili so mi tudi tole značko. Rad bi se jim zahvalil za izjemno delo, ki so ga opravili ob moji nesreči. Vem, da bi bil brez njih sedaj pokopan nekje na Norveškem.

Sanjsko je, da sem lahko tu, da sem jih spoznal in se jim zahvalil za odlično opravljeno delo. Ko veš, da pri tekmah sodelujejo takšni fantje, je seveda precej lažje tekmovati," je povedal Norvežan.

V Planici ne skače

Tande je letos v Planico pripotoval v vlogi gledalca in gosta helikopterske posadke slovenske vojske. 

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ