Uredništvo | 15. 2. 2024, 13:41

Neverjetna evforija: vstopnice za Dragićevo poslovilno tekmo pošle takoj, kupci se počutijo ogoljufane

Žiga Živulović jr./Bobo

Nakup vstopnice za poslovilno tekmo Gorana Dragića v Stožicah se je izkazal za misijo nemogoče.

V želji po ogledu poslovilne tekme Gorana Dragića, zlatega slovenskega kapetana, ki je svojo državo popeljal do zlate medalje na evropskem prvenstvu leta 2017, so se ljubitelji košarke znašli pred nepričakovanim izzivom. Kljub navdušenju in pripravljenosti podpreti dobrodelne namene, ki spremljajo ta dogodek, so se kupci ob začetku prodaje vstopnic na spletni platformi Eventim soočili s tehničnimi težavami, zaradi katerih so ostali praznih rok.

Mnogi med njimi so na družbenih omrežjih delili frustracije zaradi dolgih čakalnih vrst, napak sistema ter sporočil, da se sedežev ne da izbrati skupaj. Ta izkušnja je pri številnih ustvarila občutek nepravičnosti in jih pustila z grenkim priokusom, ko so se nadejali priložnosti biti del zgodovinskega trenutka.

Pisala nam je bralka, ki je v čakalni vrsti za nakup vstopnice čakala več kot 45 minut in ko ji je končno uspelo priti v sistem, se ji je na zaslonu izpisalo obvestilo: "Vaše iskanje ni našlo aktivnih dogodkov," kar verjetno pomeni, da so bile vstopnice v tem času že razprodane, in je Eventim dogodek v tem času že umaknil.

Eventim/posnetek zaslona

Podobne izkušnje so na Facebooku delili tudi drugi kupci: "12:37:32 sem vstopil v čakalno vrsto, čakal pol ure v virtualni vrsti in potem prevezava na prazno stran ... vašega dogodka ne najdemo". Spet drugi so zapisali: "Ste sigurni, da so se lahko karte v 5 sekundah razprodale za čisto vse kategorije (vključno za 999 evrov)? Tukaj nekaj ni ok, takoj ko je bila opcija sem kliknil in čakal v virtualni čakalnici 10min pa ni bilo za nobeno kategorijo več kart." in "Nateg stoletja!"

Dogodek, ki je predviden za 24. avgust v Areni Stožice v Ljubljani, je obljubljal nepozabno Noč zmaja, kjer se bodo Dragiću pridružila imena svetovnega formata, kot so Luka Dončić, Giannis Antetokounmpo, Nikola Jokić in mnogi drugi. Poleg košarkarskega spektakla je bil poudarek na dobrodelnosti, s ciljem zbiranja sredstev za mlade športnike v stiski.

Goran Dragić, ki je v svoji karieri doživel veličastne uspehe, kot so zlata medalja na EuroBasketu 2017 in rekordno število točk za slovensko reprezentanco, je želel s tem dogodkom poskrbeti za družbeno odgovoren zaključek svoje bogate kariere.

Kljub tehničnim težavam in razočaranju mnogih, ki so ostali brez vstopnic, pa je nekaj srečnežev, ki so vstopnice uspeli kupiti, svoje veselje sporočilo pod komentarji: "Sem imela srečo, dobila karte!", "Jaz sem jih dobil normalno. 3 komada iznenada."

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol