A. B. | 10. 7. 2022, 18:24 | Vir: STA

Neverjetno! Pravljičnih sedem za Novaka Đokovića!

Profimedia

Za teniškim zvezdnikom je prav poseben dan, saj je osvojil neverjetno zmago, hkrati pa je tudi z ženo obeležil novo leto ljubezni. 

Srbski teniški zvezdnik Novak Đoković je sedmič v karieri osvojil naslov v Wimbledonu, potem ko je v finalu tretjega grand slama sezone ugnal Avstralca Nicka Kyrgiosa

Za 35-letnega Đokovića je bil hkrati četrti zaporedni naslov v Wimbledonu (Björn Borg in Roger Federer imata rekord s petimi zaporednimi) in skupno 21. na turnirjih za grand slam, s čimer le za enega zaostaja za rekorderjem, Špancem Rafaelom Nadalom, ki je zaradi poškodbe turnir končal v polfinalu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

Velika zmaga, vrtoglav ček 

Za prvopostavljenega Srba je bila to tudi prva zmaga proti Avstralcu, ki je v finalu grand slama igral sploh prvič.

Kyrgios, prvi nepostavljeni finalist Wimbledona po rojaku Marku Philippoussisu leta 2003, je namreč leta 2017 dobil oba dosedanja obračuna, in sicer v Acapulcu in Indian Wellsu - brez oddanega niza.

Tokrat je Avstralec, sicer 40. igralec sveta, tudi dobro začel, nato pa je Đoković iz niza v niz počasi vsiljeval svoj ritem in v rekordnem 32. finalu grand slamov vpisal novo zmago ter pobral ček za 2,36 milijona evrov.

Za njim je pomemben dan 

Ta dan zanj ni tako pomemben le zaradi tekmovanja, temveč tudi zato, ker prav danes z ženo Jeleno Đoković praznujeta osmo obletnico poroke. 

Ob tej priložnosti je na Instagramu delila skupne fotografije z možem in ob njih zapisala: "8 let poročena, a že 17 let rasteva skupaj." 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jelena Djokovic (@jelenadjokovicndf)

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord