6. 2. 2021, 18:35 | Vir: STA

Nika Križnar petkovi zmagi dodala še drugo mesto

profimedia

Japonska smučarska skakalka Sara Takanashi (238,4 točke) je zmagovalka druge posamične tekme za svetovni pokal ta konec tedna v avstrijskem Hinzenbachu. Slavila je za las, pred najboljšo Slovenko Niko Križnar (238,0), je imela le štiri desetinke prednosti. Tretje mesto je osvojila Norvežanka Silje Opseth (232,4).

Križnarjeva je bila po prvi seriji na drugem mestu, za Japonko pa je zaostajala 2,9 točke. V drugo je znova skočila odlično, pristala pri 90,5 metra in pred zadnjim nastopom prevzela vodstvo. Takanashijeva je nato z 90 metrov dolgim skokom storila ravno dovolj, da si je zagotovila 58. zmago v karieri. Skupno je na stopničkah stala že 103.

"Danes je bila spet super tekma. Moram priznati, da so bili skoki lepši in boljši kot včeraj. Bolj sem bila sproščena. Pokazal sem tudi že nekaj dobrih doskokov, s čimer sem zelo vesela. Boj s Takanashijevo za zmago je bil tesen in odločale so desetinke. Čestitam ji z dna srca. Jutri pa v nov boj in upam na najboljše," je po tekmi dejala Križnarjeva, ki je šestič stala na odru za zmagovalke.

V deseterici sta bili še dve varovanki Zorana Zupančiča. Deveto mesto je zasedla Urša Bogataj (214,7), ki je bila po prvi seriji celo četrta. V drugo je skočila 80,5 metra in izgubila nekaj mest.

"S prvo serijo sem zadovoljna, to je bil lep skok, a z malce slabšim doskokom. Sicer pa upam, da mi uspe enkrat sestaviti dva dobra skoka," je optimistično dodala Bogatajeva.

Nekoliko je glede na petkovo drugo mesto tokrat razočarala Ema Klinec (210,6). Po prvi seriji je bila 13., v drugo pa je z najmanj pomoči vetra v prsi v primerjavi z drugimi tekmovalkami pridobila tri mesta in končala na desetem.

"Danes sem želela malce popraviti tehniko pri skokih. Zdi se mi, da je bilo celo bolje kot včeraj, a je zmanjkalo eksplozivne moči v nogah. To moram združiti in iti naprej. Vesela sem za Niko, takšni rezultati dajejo zagon celotni ekipi," je skoke ocenila 22-letnica s Poljan nad Škofjo Loko ter čestitala svoji rojakinji.

Do najboljše letošnje uvrstitve v tej sezoni je prišla Špela Rogelj (207,5). Na koncu je bila 14., po prvi seriji pa je kazalo še precej bolje, saj je bila osma.

V finalu sta nastopili tudi Jerneja Brecl (203,4) in Katra Komar (173,7). Breclova je po 16. mestu v prvi seriji izgubila eno mesto in osvojila novih 14 točk za svetovni pokal. Komarjeva je z 29. mestom osvojila dve.

Potem ko je bila v petek po polovici tekme diskvalificirana Takanashijeva, je podobna usoda danes doletela najboljšo skakalko te sezone, Avstrijko Marito Kramer. Domačinka sicer ni bila pri samem vrhu po prvi seriji, a je nato zaradi neustreznega dresa ostala brez nastopa v finalu in posledično brez pomembnih točk.

V skupnem seštevku je sicer ostala na vrhu, še naprej ima 410 točk, močno pa se ji je približala Križnarjeva, ki na drugem mestu zaostaja vsega 39 točk. Tretja je po današnji zmagi Takanashijeva, ki ima 326 točk. Ema Klinec zaseda četrto mesto z 291 točkami.

V nedeljo bo v Hinzenbachu v bližini Linza še tretja posamična tekma. Začela se bo ob 12.15, ob 11. uri pa bodo na vrsti še kvalifikacije.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord