25. 2. 2024, 15:23 | Vir: STA

Uspelo ji je! Odlična Nika Prevc skočila na stopničke in presegla tisočico!

Žiga Živulovič jr./Bobo

Naša smučarska skakalka je spet dokazala, da je v samem vrhu tega športa!

Slovenska smučarska skakalka Nika Prevc (238,9 točke) je na drugi posamični tekmi za svetovni pokal v avstrijskem Hinzenbachu zasedla drugo mesto in desetič v karieri stala na odru za zmagovalke. Slavila je domačinka Eva Pinkelnig (246,6). Preostale štiri Slovenke so zasedle mesta v drugi polovici finalistk.

Osemnajstletna Nika Prevc, vodilna v skupnem seštevku, je v prvi seriji zasedala peto mesto, v drugo pa je skočila 87,5 m in prevzela vodstvo. Prehitela je naslednje tri tekmice, zanesljivo pa je slavila domačinka Pinkelnig, prva po polovici tekme.

Za Niko Prevc so bile to desete stopničke v karieri, vse je dosegla letos. Devetkrat je bila na odru za zmagovalke na posamičnih tekmah, enkrat pa je slavila na superekipni tekmi. "Danes sem najbolj zadovoljna s svojim kvalifikacijskim skokom. V prvi seriji sem vtis malce pokvarila, a je bil drugi skok malce boljši in zadostoval za odlično drugo mesto," je za Smučarsko zvezo Slovenije povedala Nika Prevc, 

V skupnem seštevku ima osem tekem pred koncem Nika Prevc 1079 točk oziroma 208 točk več od najbližje zasledovalke Pinkelnig. Tretja je Japonka Yuki Ito, ki je bila danes deveta in je zbrala 826 točk.

Točke so osvojile tudi štiri preostale Slovenke na tekmi. Nika Križnar (205,6) je v finalu pridobila osem mest in bila 20., mesto za njo je končala Tina Erzar (205,1), 22. pa je bila Katra Komar (204,1). V drugo se je nastop ponesrečil povratnici po nekajtedenski odsotnosti Emi Klinec (200,7), ki je zasedla 26. mesto.

"Drugo mesto Nike Prevc je obliž na celoten vikend, v katerem smo se zelo mučili s smučino. Posledično nas je to zaradi same napetosti, velike želje in slabe zaletne hitrosti oddaljilo od lepega ekipnega nastopa," je po tekmi za SZS izpostavil glavni trener Zoran Zupančič in dodal: "Moramo priti v tekmovalni ritem in upam, da bodo na naslednji tekmi skoki bolj sproščeni."

Naslednja ženska tekma svetovnega pokala bo v petek v finskem Lahtiju. Slovenska reprezentanca bo tja odpotovala v sredo.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol