21. 3. 2024, 19:02 | Vir: STA

Izjemna Nika Prevc zaključila sezono s tretjim mestom v Planici, kjer je v roke dobila veliki globus (FOTO)

Bobo

Najboljša smučarska skakalka to zimo Nika Prevc je skupno zmago v svetovnem pokalu potrdila s tretjim mestom na finalni tekmi sezone v Planici: "Tega ne bom nikoli pozabila!"

Devetnajstletna Slovenka je za zmagovalko, Avstrijko Evo Pinkelnig (244,9 točke), ki ji je v finalu uspel rekord srednje skakalnice s 103,5 metra, danes zaostala za 9,3 točke. Prevčeva je veliki kristalni globus, ki ga bo prejela v roke na današnji slovesni razglasitvi najboljših, osvojila že pred prihodom na finale sezone.

Bobo

Junakinja slovenskega tabora je na veselje najbolj vztrajnih gledalcev, ki so za slovenske skakalke pod Poncami navijali tudi v dežju, zdržala pritisk in si na zadnji tekmi sezone priborila 13. stopničke v karieri; od tega jih ima 12 to zimo.

Pred domačimi navijači si je želela pokazati dobre skoke

"Res sem srečna, da imam zdaj tudi jaz svoj globus. Osvojiti globus pred domačimi navijači, družino in prijatelji je nepopisen. Tega ne bom nikoli pozabila," je v prvi izjavi za nacionalno televizijo dejala Prevc.

Bobo

"Današnji dan je bil izredno lep. Zelo dolgo sem ga čakala in na koncu je le prišel. Je pa seveda kristalni pokal zelo težek, saj nosi ves trud, ki sem ga vložila v ta uspeh. Danes ni bilo enostavno. Pred domačimi navijači sem si želela pokazati dobre skoke. Na treningih mi ni šlo, ni bilo lahko, vesela pa sem, da mi jih je na tekmi uspelo popraviti," pa je na prizorišču s kristalnim globusom v rokah dodala Prevc.

Čestitke so deževale z vseh strani, v Planici je zanjo navijala tudi predsednica države Nataša Pirc Musar.

Čestitke so deževale z vseh strani, v Planici je zanjo navijala tudi predsednica države Nataša Pirc Musar.

Bobo

"Tekma v Planici je bila zelo lepa priložnost, saj sem sezono lahko končala doma in za to sem zelo hvaležna," je še povedala slovenska šampionka, ki so jo na tekmi podpirali tudi brati Peter in Domen, ki imata v petek tekmo, ter Cene Prevc, ki je že končal kariero.

Žiga Živulovič jr./Bobo

Poleg Prevčeve in zmagovalke Pinkelnigove, lanske skupne zmagovalke, ki je letos v pokalu končala na drugem mestu, je na finalni tekmi na zmagovalnem odru stala še Alexandria Loutitt (242,1 točke). Kanadčanka si je z drugim mestom priborila tudi skupno tretje mesto v seštevku svetovnega pokala.

Prevčeva je bila obenem edina Slovenka v najboljši deseterici. Nika Križnar (214,3) je končala na 11. mestu, mladinska svetovna prvakinja Tina Erzar (207,6) je bila 16., Ema Klinec (203,5) 19., mladinska olimpijska prvakinja Taja Bodlaj (191,1) 25. in Katra Komar (181,9) 28.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol