13. 3. 2024, 20:05 | Vir: STA

Izjemna Nika Prevc do svoje sedme zmage v karieri, Nika Križnar četrta

Profimedia

Nika Prevc je zmagovalka četrte tekme norveške turneje na veliki skakalnici v Trondheimu. 

Najboljša smučarska skakalka to zimo Nika Prevc (260,2 točke) je zmagovalka četrte tekme norveške turneje na veliki skakalnici v Trondheimu. 

Prevčeva je po prvi seriji zaostajala za domačinko Eirin Kvandal (258,6), v finalu pa jo je z izjemnim skokom preskočila in slavila svojo sedmo zmago v karieri. Z zmago je povečala prednost v svetovnem pokalu.

Profimedia

Zdaj ima še ne 19-letna Prevc tri tekme pred koncem sezone pred najbližjo zasledovalko, danes tretjo Avstrijko Evo Pinkelnig (256,8 točke), v skupni razvrstitvi svetovnega pokala 194 točk prednosti.

Dobro so nastopile tudi preostale slovenske skakalke. Nika Križnar (256,7) je zasedla četrto mesto, za tretjim je zaostala zgolj za desetinko točke. Katra Komar (215,5) je bila 15., Ema Klinec (199,2) pa 20. Brez točk je ostala le mlada Taja Bodlaj.

Zdaj se karavana svetovnega pokala seli na zadnji dve postojanki norveške turneje surovi zrak, kjer skakalke čakajo poleti na največji letalnici na svetu v Vikersundu. Prevčeva je že pred odhodom na turnejo povedala, da se najbolj veseli prvih poletov v karieri.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol