N.A. | 7. 5. 2020, 10:38

Nogomet se počasi vrača: s koncem maja na zelenice Madžari, Poljaki in Portugalci

Photo by Tevarak Phanduang on Unsplash

Madžarska je tretja država v Evropi, ki je določila točen datum nadaljevanja nogometnega prvenstva po Poljski (29. maja) in Portugalski (30. maja).

V času koronavirusa smo dolgčas lahko preganjali samo s spremljanjem tekem v nogometno zelo eksotičnih državah. Na stari celini so bili aktivni le Belorusi, ki naj bi konec meseca vendarle dobili družbo, saj so po Poljakih in Portugalcih povratek na nogometna igrišča napovedali tudi Madžari.

Madžarska nogometna zveza (MLSZ) je objavila, da se bo nogometna sezona nadaljevala 23. maja z dvema pokalnima tekmama in enim prvenstvenim obračunom. V polfinalu pokala bomo spremljali prva obračuna MTK-Honved in Mezokovesd Zsory-Fenervar, medtem ko se bosta na isti dan v prvenstvu pomerila Ferencvaros in Ujpest. Iz MLSZ so še sporočili, da se bo tekmovanje nadaljevalo samo v prvi ligi, medtem ko lahko v preostalih sprejmejo odločitev o predčasnem zaključku sezone.

"Vse tekme se bodo igrale ob strogem upoštevanju pravil o skrbi za zdravje vseh prisotnih. Izdelali smo podroben protokol, po katerem bomo vse ekipe ves čas nadzorovali," so sporočili iz madžarske zveze.

Več športnih novic vas čaka na Sportklub.si.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ