J. B. | 4. 1. 2023, 08:15

Ah, Cristiano Ronaldo ... Portugalec sploh ne ve, kam je prišel?! Zvezdnik se je osmešil na tiskovni konferenci (FOTO)

Profimedia/fotomontaža

Eden najboljših nogometašev vseh časov je uradno začel novo pustolovščino. Toda že uvodoma se mu je pripetilo nekaj, zaradi česar je tarča posmeha po vsem svetu.

Cristiano Ronaldo je uradno začel svojo novo pustolovščino v ... Južni Afriki?! Ne, seveda ne. Cristiano Ronaldo je pripotoval v Savdsko Arabijo, kjer se je uradno predstavil kot novi član Al Nassra. Toda zvezdniku, ki je nazadnje igral v Angliji za Manchester United, se je na uvodni tiskovni konferenci pripetila neverjetna napaka. Dejansko se je osmešil z besedami, da se veseli, ker bo kariero nadaljeval v ... Južni Afriki!

Profimedia

"Nogomet se igra po vsem svetu in zato zame prihod v Južno Afriko ni konec moje kariere. Zaželel sem si spremembo in če sem iskren, mi je povsem vseeno, kaj govorijo ljudje," je dejal že 37-letni nogometaš, ki je z Al Nassrom podpisal pogodbo do leta 2025 in postal najbolje plačani nogometaš v zgodovini nogomet. S plačo in bonusi bo v Savdski Arabiji (in seveda ne v Južni Afriki ...) letno v žep pospravil neverjetnih 200 milijonov evrov.

Profimedia

"Počutim se zelo dobro. V Evropi je moje delo končano, tam sem osvojil vse. Igral sem za največje klube. To je zame nov izziv, zdaj želim narediti nekaj za nogomet v Aziji. Vesel sem, ker sem dobil to priložnost, saj nisem tukaj le zaradi razvoja nogometa, temveč tudi za pomoč vsem nadaljnjim generacijam. To je velik izziv in zelo sem vesel zaradi tega," je dodal Ronaldo, ki je v Evropi igral tudi za Sporting, Real iz Madrida in Juventus.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ